top of page

Ingredienser

Detta behöver ni till ca 4 personer.

(Eller till ”Robbans film” som Mia skulle sagt).


  • Ca 500 gram Nötfärs

  • 5 Skorpor

  • 1 Gul lök (Rödlök om den inte är för stark)

  • 1-2 Vitlöksklyftor (mängd efter smak)

  • 1 ½ dl Mjölk

  • En nypa Persilja, finhackad (mängd efter smak)

  • Oregano

  • Svartpeppar (Nymalen)

  • Salt*

  • 1 Matsked Strösocker

  • Lite smulad Fetaost (*skippa saltet då)

  • Olivolja (naturligtvis från Kreta).

Tillagning

Blanda Skorpor med Mjölk.

Krossa Vitlöken och lägg i smeten.

Ha ner Sockret och Persiljan.

Smula ner Fetaosten (Använd inte salt om du har feta).

Rör om och låt smeten stå i kylen i ca 30 minuter.


Blanda ihop Blandfärs med skorpsmeten.

Krydda med Salt, Kummin och Svartpeppar. Och ha i små bitar av Löken.

Gör små biffar, krydda med Oregano.

Stek tills dom får en fin färg i stekpannan.


Till servering:

  • Servera med grekiskt lantbröd.

  • Smakar underbart i Wraps, t ex Tortillas.

  • Ett glas välkyld Marouvas alt. Porter.


Robban om:

Mia's egenhändigt designade Bifteki.

Efter Robbans favorit ingredienser. Och lyckat blev det!

När Mia frågar vad jag är sugen på för middag, speciellt till helgen. Blir det ”Robbans Favvis”. Detta är Bifteki med oreganowraps. Men det blir lika gott i pitabröd.

Till detta har vi tzatziki, feta egen chili och grönsaker.

Bäst tycker jag att det smakar med kalvfärs till Mia's Bifteki.

Mia är inte glad i kött som ni vet, så det blir nästan alltid jag själv som får avgöra köttet i Favvisen.

bottom of page