top of page
  • Skribentens bildMia

Vinter i Mackan.

Som ni redan vet har ju min Moster Anna varit hos oss i en vecka i oktober.

Och det var så härligt att se henne, så vacker och fin. Vi hämtade Anna vid 04:00 på Heraklion flygplats. Det var både pirrigt och spännande. När Anna kom ut från gaten så såg jag alla mina släktingar från mammas sida - Anna var en mix av dom alla - mormor, morfar, gammelmorfar och, Min mamma.

Den veckan var spännande och rolig, vi pratade om mycket och det var så mysigt att se henne efter så lång tid. Det blev mycket bad och sol och massa gott kaffe på Takis Voula, vårt kafé alldeles utanför oss. Vi hade jätte mysigt och kul och Anna kommer säkert igen.

Vad vi pratade om är hemligt, haha. Välkommen tillbaka moster!

Tänker på dig ofta. Puss och kram.


En dag önskar jag att få hämta min mamma eller våra barn på flygplatsen,

Få visa dom vårt liv...


Jakten på nytt boende.

Ja, så vad har hänt för nytt hos oss? Jo, vi har letat och letat efter nytt hem!?

Min bästa vän Katerina och jag var ute en kväll och frågade runt. Fick en massa tips om boende så nu var det fullt upp. Var och tittade på flera boende men det var inget för oss.

För små och inget man kan bo i året runt. En del lägenheter var så slitna och dörrar och fönster som inte skulle hålla kyla och vinden ute, Så, nej tack! det har vi ju redan haft i de andra boendena.

I vår nuvarande lägenhet är det tätt och bättre än alla vi har tittat på.

Men till slut kom det lägenheter som är super fina och har allt vi önskat. Så nu har vi ett nytt boende som vi väntar på att få flytta in i, skönt!

Men som med allt annat här måste man ha tålamod, för så är det här. Ingen säger ett datum.

"Efter november", säger man, för att de ska sätta in en elmätare till vår lägenhet och det är ju jättebra. Så nu längtar vi att få komma in och börja vårt nya liv högre upp i Makrigialos by (ca 5 minuters gångväg härifrån bara)


Grannarna från helvetet.

Nu är vårt tålamod slut med dessa grannar som förstör för oss alla.

Ingen respekt eller bryr sig om att man ska sova. Och det är ett jäkla liv hela tiden.

Tror jag blir tokig snart! Jag hör inte när jag tänker, sant.

Hoppas på ett avslut i denna lägenheten och med galna grannar.

Men det bästa av allt är att de har varit borta nu under dagarna och jobbat i olivlundarna, så ni kan tänka vad tyst och skönt vi har haft det.


"Snart är det julafton och här sitter jag fortfarande i klänning och flipp-flopp!"

November.

Ja underbart är det här sol och 28+ grader och lite regn under natten, vad mer kan man önska sig? Nu så här i slutet på månaden så tänker jag;

-Snart är det julafton och här sitter jag fortfarande i klänning och flipp-flopp!

Helt otroligt! Men jag vet att det ska ändra sig lite i graderna, som på sommaren i Göteborg, fast lite kallare på natten. Jag slipper allt slask och kyla och kan fortsätta men lättare klädsel på dagen.

På tal om det. Det är underbart just nu för grodorna sjunger av glädje av lite regn på natten och trollsländor ser jag överallt plus alla andra insekter som man aldrig ser under sommaren, så djurlivet är mer intensivt och vackert nu. Det börjar bli grönt lite här och där också, fantastiskt eller hur? Nu börjar vi gå mot december månad och bara längtar efter att få flytta och fixa i vårt nya hem.

Perfekta Makrigialos.

Det finns inget negativt att bo här, du har allt du kan önska.

Lugnet som är i hela området och hela atmosfären vaggar in mig i en säker famn där allt är varmt och gott.

Havets härliga brus finns dygnet om vart du än är.

Solens strålar ger dig energi och det gör mig glad.

Naturens vackra ståtliga berg och alla dessa skiftningar i området ger dig en fantastisk känsla av kärlek, och med nya känslor, som gör mig lycklig ända in i själens rot.

Ibland tror jag att det är därför kretensaren är som de är?"Om du ska byta lägenhet här och vill flytta in ditt internet tar det ca 2 månader."

Så hur är kretensaren - ”i ett nötskal”?

Jag får alltid höra ”Ipomoni” (Υπομονή) Maria, och vad betyder det? Jo, ha tålamod!

Då tänker jag efter och ler. Liksom, en kretensare stressar aldrig förrän de inser att dom är försenade, men ändå heter det siga siga - ta det lugnt. Det är därför allt tar sån tid här med posten, pappersarbetet, rörmokaren, internet och allt annat som händer i lilla Mackan.

Men det är ju det som gör Kreta och kretensaren underbara.

Som Svensk vet vi allt i förväg, det här datumet får jag flytta in osv.