top of page

Två månader i skuggan (Uppdatering Augusti)

Sådär ja, två månader har nu gått sedan vi beslutade att låta bloggen vila på obestämd tid.

Känner vi att beslutet varit rätt? Absolut! Känns det som att vi längtar ”tillbaka”?

Nja, inte helt riktigt, definitivt inte. Men låt oss ta det från början.

Vi har umgåtts under dagarnas många kommande sena timmar och tillsammans, för att under kvällens intåg spendera ett otal timmar med att göra precis sånt vi kommit hit för – Njuta av det Kreta erbjuder sin befolkning under årets alla dagar.

Underbara bilder och filmer har numera varit kvällens höjdpunkt, Bilder vi inte ens tänkt på att lägga upp i blogg eller någon annanstans heller.

Spontana ögonblick där vi helt enkelt bara är vi två.

Även om Mia åker till Sverige och arbetar, är det ett ont vi ser som nödvändigt, speciellt efter nya planer och mål i sikte på framtiden som för tillfället siar om positiva möten och krafttag vilka vi båda måste vara förberedda på.

För trots om vi har en vardag som är solig 300 dagar om året, är det inte gratis liv vi valt att leva. Det är lika lite gratis som alla andras är utan 300 soldagar, och vi alla måste se till framtidens bästa på så effektivt sätt som möjligt.

Väl omtalade fastfood projektet var ett lyckat besök med Bao, Udon nudlar, Sushi och andra läckerheter. Nästa är Agios Nikolaos och Thai...

Vi har kunnat plöja igenom saker vi haft vilande då annat fått prioriteras, saker vilka nu i annat ljus inte känns lika akut eller aktuellt heller, för den delen?

När man sitter i skrivkampen handlar mycket om att vara korrekt men även att delge nytt, vackert och informativt. Saker som ska vara allt annat än vardagliga tar lätt över för att skapa ett slags vackert vykort som ska rama in upplevelser och förmedla Grekland samtidigt.


Något man endast vill och känner för - när tillfället presenteras helt enkelt, inte när veckans dagar som hunnit gå talar om att bildsamlingen måste utökas – Snart ska blogg upp!

Prio just nu är att se över allt som försummats och sen blir det till att ta tag i det faktum att snart behöva ta farväl igen – Mia har även hon planer som ska bli jättekul att se hur det går?

Med gott sällskap smakar maten alltid godare sägs det? Vi två har smakat på det mesta byarna erbjuder i sommar...

Robban har säsongen med oliver som ska plockas i kommande och ska försöka få plats att jobba. Svårt med jobben här, men det går om man inte är så kräsen.

Sen så är det skatter som ska in och de avgifter man drar på sig som boende i ett land.

Även om man inte är sjuk eller så kostar det att driva runt Grekland, och väljer man leva under demokratins paraply kan man inte förvänta sig att allt ska finnas där när man behöver det och vara gratis.

Mia drar sitt lass i Sverige och ser till att göra rätt för sig där med skatter och avgifter fördelade i Sverige och sen i Grekland när överblivet hamnar i statskassan här, så vi båda sover väldigt gott om kvällarna, med plus på karma-kontot.


2023 i fokus...

För oss båda väntar ett helt nytt år som kommer, även om 2023 ska avslutas först såklart.

Sommaren kommer vi spendera hemma såväl som ute på äventyr med våra två fyrbenta.

Det har varit en värmebölja utan dess like som naggat vardagens aktiva timma i kanterna och flyttat fokus från gemensam matlagning och långa dagar på stranden, Istället har det blivit sköna kvällsmys med film och gott att äta istället.

Vi har tagit oss tid att vara sociala, Speciellt har vi träffat vänner vi inte sett på länge samt väntar vi på besök från Sverige i kommande vecka - förstagångs besökare i Mackan, Ska bli kul att höra deras upplevelse och vad man tycker? Vi har planerat in en kväll med mat och en kväll med sång och dans, så dom ska få med sig lite av Mackans ”aura” hem till Sverige.


Är det mycket som hänt under dessa två månader? - Absolut! Och mer väntar(?).

Saker vi inte känner för att lägga upp i bloggen med människor som lever att liv långt ifrån allmänhetens insyn eller intresse för den delen, men nog så roligt, kul och enormt givande för oss två att kunna göra utan att tänka på innehållsvärde och dokumentering. Att slippa tänka på att umgås med kameran istället för att tillbakalutat i stolen, bara ta en sipp från kvällens drink och vara närvarande i ämnet som just nu sker framför oss.


Kommande på agendan likt en Silhuett på horisonten, är att fortsätta dom projekt vilka vi just nu är i startgropen med att få igång. Främst att samla research och material inför kommande texter som ska plitas ned, men även att få ihop allt till den storyline som ska locka.

Att unna oss en tur in till stan och besöka alla platser vi lovat oss bocka av i listan. (PS. Ja, Mia finns! Och är inget hemligt hologram bara, Hahaha, efter sin bloggfrånvaro är det nog några av er som undrat?)...

Med vår blogg och alla de historier som ännu inte hamnat däri, ska det bli kul att få fortsätta berätta om vår resa som är långt ifrån över. Mycket ska samlas ihop, minnen ska hamna på papper och i text, samt ska upplevelser förmedlas. Mia är duktig på sånt.


För er som följt med till vår något mindre och privata facebooksida (Mia & Robbans Place) vet att det inte händer så mycket här hemma just nu? Det är glest mellan uppdateringarna och vi två har liksom inte så mycket tid över som blir till inläggsmaterial.


Hur ser vi på 2024 då?

Ja se den som kunde sia om sånt, vilken dunderhit!

Men nu är det lika för oss som för er andra – Det kan stundtals vara väldigt svårt att ta in.

Det är mycket som händer, mycket som kan påverka hur omvärlden ser ut, och inte minst vet vi i nuläget inte ens hur lite vi två kommer ses i framtiden. Vi båda är i händerna på jobben där ute och även om vi planerar och står i kan man aldrig vara helt säker på att saker inte ändras.

Men vi kämpar på och fortsätter leva i vår dröm vi förverkligade tillsammans – Detta är en riktig Enkel biljett som inte går att lösa in mot rabatter eller vouchers.


Det finns inget facit eller ”rätt” sätt att tackla allt som uppstår i vardagen.

Mycket har hänt under dessa två månader som gått sedan vi sist skrev ner våra rader och delade mer er därute, en hel del tråkigt och en hel del roligt – Det jämnar ut sig i längden, som man säger.

Man får liksom ta dagarna som dom kommer och göra det absolut bästa av varje en av dom, för allt räknas och alla dagar är lika viktiga.

Visst kan det ibland kännas som att det går i rallyfart allting, och man knappt hinner med? Då är det skönt att kunna backa och bara tänka; -Nej, nu skiter vi i det här och sticker och badar! Och ungefär så måste man få ta det.

Lediga dagar innebär inte bara Frappe utan en chans att ta sig tid på att pröva på kaffe som låtit sig vänta...

..Kaffe från jordens alla hörn och vilka presenterar sig i en god kopp morgonkaffe - Det är t ex. Peru, Nicaragua, Brasilien, men även Rwanda, Tanzania och från andra kontinenter.

Vi njuter över att få vara ”lediga” från skriveriet ..

Som under den sista tiden mest levde på en storyline, vilken primärt kom att handla om att ”sälja in Kreta” och dokumentera landet, inte om vår pågående livsdröm vi lever i – Här och nu! En dröm som vi vill övertyga er om är lika möjlig för oss alla.

Nu ser vi till att få ner allt i pocketformat så vi kan fortsätta promota Kreta och Grekland som det paradis man ska få lov att drömma om en framtid i.

Om dess olikheter men ack även sina så vackra, härliga och givmilda likheter.


Kommande två månader då?

Vem vet? Vi två här hemma vet bara att vi två har mycket att hämta igen innan hösten hälsar på. Och det ska bli underbart med sällskap och att få återse gamla vänner och bekanta igen.

För hur det än är i ditt Paradis - Mår man underbart när man får dela paradiset med andra, vilka är nya och kanske nyfikna på hur vi två egentligen tänkte när vi flyttade?

Bloggen släcker ner.... Eller?

Nja, Ja och Nej – Såhär är det. Bloggen kommer finnas tillgänglig med en annan domän.

Domänadressen idag (.se) kommer inte vara online länge till, hur länge? Exakt när den stänger är svårt att säga, kanske Augusti ut? Den ”provisoriska” adressen till bloggen delas inte ut mer än till de som är i ett samarbete idag.

Vem vet? En dag så poppar Enkelbiljettkreta.se upp igen, och har nya spännande inlägg?

Följer ni oss på vår privata facebook så har ni såklart första tjing när det händer!

Ni får ha det så underbart därute i världen, vart ni än befinner er.

Må väl och var rädda om er, så ses och hörs vi snart igen!

Hälsningar och varma tankar, Mia & Robban

med Vovvarna

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page