• Mia

Svensk politik, Sjuka människor & 7 Veckor kvar..

Nu har jag jobbat nätter ett tag, så nu börjar jag prata trasigt igen. Och mina vanliga uttryck har kommit tillbaka, hahaha. På morgonen efter ett tio timmars pass har man pratat så mycket med de boende, att tungan fastnar i gommen. Jag vet det låter konstigt. Och dessutom hittar man inte rätt ord, så man kan inte förklara sig ibland till en kollega. Men, vi förstår varandra alltid ändå. För vi alla har jobbat och är helt slut i rutan (huvudet). Mina uttryck när jag inte kan förklara mig är: -Jag blir helt yr av allt. Och Carolines är: -Ahh vad vad det jag skulle säga? Jag hade det men det försvann. Eller så står man bara och stirrar på varandra och bryter ut i ett härligt skratt.

Caroline och jag har jobbat några nätter innan hon drog på semester. Vi skrattar alltid och jobbar ihop så ofta. Så man blir ju väldigt nära varandra och behöver inte alltid säga något till varandra. Utan det räcker att titta på varandra - så vet vi. Vad som tänkas göra eller vad man tycker. Det är så härligt och det blir ett gott stöd arbetsmässigt och en fin vänskap. Allt detta betyder inte att vi bara sitter på någon av våra avdelningar, såklart inte! Vi arbetar hela natten och ringer för att hjälpas åt.

Man arbetar ensam på en avdelning och har hand om 16 boende. Så många gånger behöver man en hjälpande hand av sin kollega. Sen passar man på att samtala lite om allt möjligt. Men sitter tillsammans, det gör vi inte. Om det är någon som tror det? Bara för att det är natten så är det många uppe. Vi har inte sovande jour utan vi är vakna och arbetar 10 timmar i sträck. Nu märker jag hur de alla längtar efter sin semester efter ett års arbete, som jag förstår så väl.

Spårvagnen och Göteborg. Spårvagnarna puttrar runt i vårt vackra Göteborg. Jag älskar att höra dom när jag cyklar till jobbet. Många väljer att cykla och det får man bli varse om. De kör som galningar. Dom plingade på mig att jag skall akta mig när hela banan är full med folk som ska till jobbet. Jag skrek bakåt att -jag hör dig jag är inte döv eller blind. - Framför mig går det barnfamiljer och en äldre dam som var ute med sin lilla hund. Ska jag köra över dom så dessa cyklister inte ska behöva bromsa? Idioter! Sen nickade hon och körde om mig, idiot sa jag till henne. Alla de äldre går så långt ut man bara kan för att dessa gladiatorer ska kunna cykla i hög fart. Är det rätt? Nä! Visa hänsyn för i helvete! De bygger om på gatorna så det är jätte rörigt där just nu. Avstängt åt vissa håll och platsen ska räcka åt oss alla, men det når inte in i skallen på en hel del, uppenbart. Jag älskar spårvagnar, jag hör dom på morgonen efter jobbet. Jag brukar stanna upp och se dom åka. Dom är så blåa och fina. Och det är nåt speciellt med dom. Det är både skönt och vackert att åka spårvagn. Resan är underbar, för Göteborg är så otroligt vackert. Mixat gammalt och nybyggda hus. Mycket grönska och en levande hamnstad – Underbart!

En morgon när jag cyklade hem från jobbet möttes jag av ett rådjur och hennes lilla Bambi kid. Dom är så fina så man tappar andan. När jag försökte hitta min telefon för att ta ett kort så stack dom, såklart. Och alla dessa söta Hare-ungar som man ser hela tiden nu.

Har fortfarande inte sett några små måsungar, dessa söta små prickiga bollar. Sveriges natur är underbar. Och den är gratis att njuta av. Och det ska man värna om, -Vackra Göteborg.

Värme... Längtar till mitt lilla Mackan.. Solen skiner idag och jag har sovit, för jag går på två nätter till. Så inget solade för mig. Och ingen Pina Colada heller för den delen, -Hahaha. Det har blivit mycket jobb nu dessa veckor, och det är ju toppen. Men det känns i kroppen och jag börjar så sakta komma in i mitt ”Tala trasigt”. För när man arbetar nätter blir hjärnan tröttare än kroppen. Och man sover när det är vackert väder. Hemskt. Dom få dagar jag varit ledig, har det varit tråkigt väder. Men, sol ska jag få när jag kommer hem till Kreta - Det är så jäkla gött att veta. Sitter på balkongen och försöker vakna.

Ska strax in duschen och ta på mig och cykla till jobbet.


Som jag skrev i mitt förra inlägg om att vara undersköterska så är det ett tufft jobb och inte så lätt som många tror. Det är många tunga lyft och många att hjälpa under en natt. Så det gäller verkligen att ha tålamod. Men också många små trevliga samtal med de boende. Och det är nog ofta nattetid när allt är lugnt och stilla många känner sig ensamma och vill ha lite sällskap. Det skulle jag nog själv tycka om, att sitta och prata lite extra. Så det blir många frågor under en natt. Det räcker inte att bli undersköterska om du inte kan se dig själv i deras situation och ge dom den trygghet som de söker. Och all hjälp som ingår. Att du proffsigt kan hantera allt utan att det märks att du är stressad, för du har ju flera att ta hand om. Jag förstår inte att ska vara så svårt för alla politiker – Att ni inte kan förstå! NI saknar allt vett och etikett! Sluta dra in personal. Vi arbetar med människor, inte döda ting. Och vi ska vara ett land som tar hand om alla andra länder som har det svårt i livet. Men ingen bryr sig om de äldre, som faktiskt kanske arbetat hela sitt liv och betalat skatt och byggt upp välfärden i Sverige. Dom är bortglömda -Fy på er politiker, fy skäms! Människan har inget värde längre, detta är min åsikt. Ingen orkar bry sig, ingen vill prata om det för det är så det är bara.

Nu har jag arbetat i ett. Och bara varit ledig en dag i mellan nätterna. Toppen för det var ju det jag ville. Så glad är jag! Nu är det midsommar idag och ska jobba hela helgen, Bra! Detta är precis vad jag önskade för pengar växer inte på träd på Kreta ;) Men det växer lite i min plånbok snart. Det behöver vi och välkomnas.

”-Livet är en gåta, lösningen finns på andra sidan”

Morsan och jag.. Vi har det bara bra. Hon skämmer bort mig, för man vet ju aldrig om det blir sista gången säger hon. -För man ska ge när man lever så jag kan se dig vara glad. Och att hon visar sin uppskattning av allt jag har gjort för henne. Att jag har sådan vilja. Att alltid försöka göra det bästa av allt.

Att ta hand om min lillebror tiden då han fick cancer och ville bo hemma - Mamma säger det var en svår uppgift vår herre gav dig. Att ta hand om allt och vårda din lille bror till hans sista andetag och få honom att le. Och han kunde inte haft det bättre än att få vara med sin syster, som är så stark. Att inte gråta i hans närhet, för det skulle göra det svårare för min bror. För det är väl ingen som vill dö?


Grät gjorde jag såklart. Men försökte alltid att vara stark och inte visa det. Ibland gick det bara inte att vara stark, så då höll jag om honom och bad om ursäkt att jag gråter. Han sa -Jag förstår. Men du är stark syrran, du är stark.. Min mamma sörjde min bror långt innan han dog. Hemskt att behöva vara med om sin sons död. Jag förstår henne och jag är glad att jag fick den uppgiften att finnas för dom båda. Och det var fruktansvärt att se min mamma sörja igen. Men denna gången efter pappa var det värre. För nu förlorade hon sitt barn. Vill också tillägga att Anders kärlek, Carina, fanns också vid hans sida. Livet är svårt många gånger..ICA Supermarket Frölunda på Smyckegatan.. Där har de så mycket härliga grönsaker och frukt och vego-rätter. Så jag handla på mig så mycket jag kunde bära, plus mat till min kära mamma. Dom är ju alltid så gulliga och hjälpsamma. Och som jag skrev innan, att det är den bästa Ica av de alla. Rent och fint och trivsamt.

Bästa gänget jobbar där (bilden). Alla är ju inte med på bilden, men ni som handlar där ser ju det. Färska grönsaker och underbar chark. Sen så tänker dom ekologiskt och har superbra Vego-sortiment. Kanske är man en av Göteborgs mest omtänksammaste ICA -butik?

Jag tycker så. Har handlat där i alla år, så nog saknar jag mitt ICA när jag är på Kreta. Dom kanske kan flytta dit dom också? Tänk va gött och ha min affär alldeles utanför där jag bor? Va gött det hade varit. Så vad säger ni? Ska ni flytta till Kreta så kan vi ses varje dag, -Hihi.

Längtar.. Och Robban och tjejerna är i värmen och har det gott. Saknar mitt hem och mitt liv på Kreta. Tänker på mina älsklingar varje dag. Längtar efter att bada och sitta ute med mitt kaffe, gå i min klänning och gå i flipp-flopp -sandaler och känna den varma vinden som är så skön. Här i Göteborg är det blåsigt och kallt i vinden, svin tråkigt väder! Nu är det den 22/6 - Om exakt två månader sitter jag på planet hem! Så jäkla gött de ska bli! Tråkigt att lämna morsan, men hon säger till mig att du ska leva ditt liv och göra vad du vill, det har du rätt till.

Små belöningar för att man jobbar som ett jehu. Mmmm, Jordgubbarna är så saftiga nu.

Mamma tycker att vi är så modiga att bara lämna allt och våga satsa på att flytta till ett annat land utan livlina. Jag tror att många tänker detsamma, men som jag sagt innan. -Att inte göra sin dröm till verklighet och önska att jag borde ha vågat när jag sitter på hemmet, Det vill inte jag. Jag måste göra det nu, och få känna att jag levde. Jag tror på det. Och bara det gör mig lycklig redan nu.


Megabit? Jaha, vi har ett abonnemang med väldigt lite surftid på internet. Och nu sitter jag här utan, för det är slut? Kan inte ens läsa tidningen eller facebooka. Dessa 3 GB är ju ingenting! Om du inte kan surfa på Wi Fi som jag gjorde på Kreta. För morsan har ju inte internet. Både enerverande och tråkigt. Det blir inte så mycket tid att sitta och blogga, men det blir ett längre inlägg ju. Sitter nästan varje dag och skriver lite. Men det är svårt att skriva ibland, för mitt arbete kräver min tid. Jobbat så mycket med kort ledighet så hjärnan är helt slut dessutom.


Ett rökfritt Sverige? Ja nu ska dom bestämma - igen. Rökfritt Sverige? Men, är vi minderåriga i vårt land? De kan dom lägga kraft på! -Men för i helvete! På ren svenska. Jag bestämmer väl själv om jag vill röka!? Hela världen är i kaos och jag tycker att de finns annat som behöver fixas i vårt Sverige! Vi har fullt med knark på gatorna, brottslingar, kaos i vården, i skolor. Red ut all den skiten ni har skapat och lägg kraften där, i stället för på ciggen! Min åsikt! Nu blir jag så irriterad att jag måste ta en cigg (-Hahaha). Lilla fina Sverige som jag har vuxit upp i - Var är det Var har det blivit av? Det är snart borta av all skit. Alla pratar om hur andra länder har det och hur styrda befolkningen där är. Vet ni vad? Nyhetsflash! - Det är samma även här! Vi får inte bestämma något längre. ”Anpassa oss”, är vad svensken gör till allt. De högsta hönsen sitter där uppe och leker med oss svenskar precis som vi är omyndigförklarande, hemskt men sant. Vi ser oss som en fri befolkning, med frihet att välja själv. Och, med frihet att tycka fritt. Så är det inte. Det råder ”Vi mot Dom” -mentalitet idag. Farligt! Mycket farligt. Vi har sett det förr i länder som proklamerade socialism via total kontroll. Farligt mina vänner.. Vi har ingen militärjunta i Sverige, Vi har Politikerjunta. Här sitter man tryggt och låter absolut inte folkets åsikter nå upp och påverka. Att vi medborgare inte kan ändra på det är ju såklart frukten av politikernas agenda – Folket mot Folket ger trygghet åt Eliten. Tänk på det. Sitter dina val till regering och kommun i ledningen? Egentligen...?

Ett rökfritt Sverige - Ja, ja, vi får se vad som händer härnäst? Det hade väl varit bättre med fler personal i vården så fler kunde få hjälp snabbare och känna sig tryggare? Och fler poliser på gatorna? Bättre pensioner, så folk kunde välja att gå tidigare och få njuta av livet. Inte behöva gå på knäna och inte kunna sluta arbeta förrän du ramlar ihop. Fler unga människor kunde få jobb tidigare. Oavsett vad det är för yrke! Min fråga är vad tar alla skattepengarna vägen? Vad är det som de inte redovisar till oss? Hur många människor är det faktiskt som arbetar i Sverige? Jag ser hellre folk röka och ta ett glas vin och skratta. Än att människor är rädda för att vara utomhus på kvällarna. Ni förstår säkert vad jag menar.


Ska gå på och jobba nu igen efter några dagars ledighet, som var så skönt. Njutit av varje sekund. Man är ju helt slut, så sitta och tänka lite i tystnad är underbart på balkongen med sitt kaffe och den förbjudna ciggen. Som tur är bor jag ju på Kreta, och där får jag ta ett bloss utan att någon vill lyncha mig, -Haha. Grannarna ser min alltid i morgonrock på balkongen. De tänker säkert; -Gör hon inget annat än sover? -Hahah! Allt blir ju bakvänt, jobba natt mot dag -arbetare.

Nu börjar sommaren ta fart i Göteborg. Solen är oftare framme och barnen leker på gården långt in på kvällarna. Så härligt.

Till er som läser vår blogg vill jag tacka och önska er en skön semester och hoppas resan går till vårt lilla Kreta , Makrigialos så ni får njuta av solens sköna värme med härliga svalkande dopp i det vackraste hav. God mat och njuta av kretensisk mat.

Längtar själv dit nu så mycket. Men snart ska jag ju få komma hem till Robban och våra hundar. Det ska bli så underbart! Allt kan inte skrivas ner här, men jag vet att ni förstår vad jag menar.

7 veckor kvar i Sverige... Nu kör vi!

Puss och kram på er där ute /Mia

#enkelbiljettkreta #makrigialos #göteborg #altplatsen #icasupermarketfrölunda

Senaste inlägg

Visa alla