• Mia

Sola, bada och Pina Colada?

-Näää, Det blir flyget till Sverige och inget bada. Nu börjar jag få resfeber och känna mig taggad. Förra året innan vi flyttade hit till Kreta så sa jag att det skulle troligtvis bli till att sommarjobba i Sverige. Och det blev så. Men jag har fått jobb erbjudanden här också. Kände dock att det skulle vara mysigt och roligt att åka till Göteborg. För oavsett vart jag än bor, är jag tvättäkta Göteborgare i mitt hjärta. Som tar med sig det bästa av Sverige till Kreta.

Inom ett par timmar kommer världen se helt annorlunda ut där ute...

Låg på stranden några timmar och filosoferade.

Lyssnade på havets sång och solen som värmde mig. Underbart!

Helt ensam var jag, för jag ligger alltid mera avsides från hotell och BnB runt omkring.

Tankarna for runt och jag njöt av ensamheten. Men, mitt i allt! dök en äldre dam upp och började fixa med sin solstol i skuggan under ett träd.

Sen tog hon upp solkrämen från väskan och började smörja sina ben.

Ner med krämen i väskan och upp med badmössan. Den var vit med stora rosa blommor på. Sen började hon gräva i sin väska igen, då kom badtofflorna upp och damen satte sig i sin solstol och tog på sig dom. Och börja traska ner till strandkanten. Hon stod en stund på stranden och börja sakta gå mot vågorna och så hörde jag henne: -No, not today! Hon for upp till sin plats, packade ner allt i väskan igen och satte sig i solstolen..

-Hahaha. Jag la mig ner igen och lyssnade på havet. Och allt som tillhör Makrigialos.

Försökt att ladda batterier och få energi innan jag kommer till Sverige. Vem vet om sommaren blir bra?

Tankarna kommer åter om allt som hände innan vi flyttade till Kreta.

Det fanns inte längre något hinder kvar, men ni ska inte tro att man inte tänker på dom där hemma. Det gör jag. Men, när man inte behövs längre så varför vänta? Så vi tog beslutet att flytta. Nu när jag ska hem tänker jag på allt som hände, alla känslor som finns kvar i Sverige Inte konstigt alls, För det hände en del de sista tre åren innan vår flytt hit.

Människor runt omkring mig har gjort sina val så varför kan inte jag göra mina?

Jag säger ofta till mamma, du skulle flyttat med oss. Mamma säger om jag var yngre och hade orkat med värmen så hade jag mer än gärna följt med.

Vårt hem och dörr har alltid stått öppen för familjen, och den har aldrig varit stängd.

Ska besöka min pappa och lillebrors grav, för det är viktigt för mig.

Min älskade lillebror dog 2016 på Julafton och det var en svår tid för oss. Och en väldigt ensam tid. Både före och efter. Min underbara pappa dog 2005. Det var heller inget lätt.

Lite tankar bara som jag ville skriva om för ingen är ju odödlig och vem vet vilka tragedier vi ska möta under vår livstid? Det är svårt för alla. Det är alltid lätt att anklaga nån annan när det händer något. Men. måste man alltid ha rätt? Eller hade jag fel? Att vara långsint är farligt för man förlorar så mycket för att man vill inte ta första steget, och stolthet ska vi inte tala om. Eller när människor pratar ner andra, Varför? Det hemska är om man inte alls kan prata med varandra. Och då blir många påverkade av detta utan att det är den andras val. Utan man bara följer med strömmen istället för att fråga.. Varför blir det så? Att det bara blir så, och till en vardag. Och en dag är allt försent. Så, resan till Sverige betyder också att möta mycket sorg och mycket glädje.

Att säga upp sig från sitt jobb och sin lägenhet att sälja allt du äger, skulle du våga det? Och flytta bara med en resväska? Och det är allt du har med dig.

Nu tänker jag på alla saker som vi hade. Men, saknar jag det? Nej, det gör jag inte.


Du kan inte ta med dig något när det är dags ändå...”

Ett gammalt ordspråk. För det mesta av allt är bara onödigt som fyller ens skåp och gör hål i plånboken. Vad tänkte jag på egentligen innan, all reklam på tv som visas vad man måste ha för att överleva vardagens trista liv. Här tänker man inte så. Man lever med det man har. Man trivs med det. Och ingen bryr sig om saker, utan man bryr sig om - hur man mår! En viktigare fråga. Härligt eller hur?


”One day you wake up, and there won’t be any more time to do things you’re always wanted. -Do it now!”


Jordnötssmör..

Just nu sitter jag och äter jordnötssmör med sked för det älskar jag.

Tittar på alla turister som går förbi och de tittar tillbaka och ler åt mig, för att jag sitter och äter jordnötssmör med sked. Utanför vår lilla kyrka på en bänk. Solen skiner och det är skönt. Byn har börjat ta fart nu många turister som är ute och går, ska kolla vad som finns här i Mackan. Makrigialos är super om man älskar, havet och naturen.


Hyra en Scooter eller bil, för att köra längs med havet och njuta av naturen. Stanna till och bada i någon lagun. Eller till stan, mot Ierapetra för att handla. Sitta på café och njuta av allt. Ni kommer hitta era egna ställen att bada och sola. Eller bara ta det lugnt i vår by. Äta gott njuta av ett glas vin. Här finns ju allt för alla..

Jag älskar detta lugn som finns här, det gör gott i själen.


Alla kretensare tycker Sverige är så vackert med alla årstider och att allt är grönt.

Och alla våra vilda djur i naturen, Och våra hus. Varma och sköna året om, haha.

Men ingen vill flytta för att de säger det blir lite robot liv och de är inte vana vid att leva så och förstår inte vårt sätt att leva. Jag förstår vad de menar.

De jobbar hårt här också men det har all tid efter säsongen är slut, typ sex månader, lite skillnad från Sveriges fem veckors ledig semester, eller hur?

Allt går i sin lugna takt här, Underbart! Nu frågar alla hur det känns att åka till mitt fosterland, -Bra! säger jag. De tycker att allt låter som ett äventyr och önskar att de kunde åka med för att se vackra Sverige. Snart skriver jag ifrån Sverige och Robban hemifrån Kreta.

Spännande kontrast? Eller hur?


Nu är det sista dagen för mig innan jag ska åka så det känns mixat, kan inte sätta ord på allt jag känner just nu. Kommer bli tufft i början. Speciellt eftersom jag och Robban aldrig varit utan varandra i mer än fyra dygn i sträck. Kommer kännas konstigt. Men, som man säger. -Det som inte dödar en direkt gör en starkare... Så nu avslutar jag detta inlägget från mitt vackra Kreta och kommer sakna allt och alla här..Robban säger:

-Kärlek för någon annan är inget man kan välja. Så, varför så många vill välja bort kärleken, och byta ut den mot envishet och högmod, Är för mig en gåta?”

Han fyller i:

- praktisk kan ingen vara, utan att vara sig själv helt frånvarande.”


Och, nånstans har han rätt i det, eller hur? Vi älskar för att vi känner, och lever. Inte för att vi måste eller tvingas? Vågar vi älska helt Gränslöst?

Och vågar vi prova lite av livets bungyjump?


Vilma sitter och väntar på att mamma ska komma hem... Lille plutten, det är tre månader kvar.

Jag tackar alla som läser vår blogg och hoppas ni inte tycket inlägget var för tungt denna gång. Skickar många kramar och pussar till er där ute i cyberspace och önskar er en fin dag.


Tack för att ni läser vår blogg,

/Mia

#enkelbiljettkreta #kretabloggen #makrigialos #goteborg #miaochrobban

0 visningar

Partners / Support

Missa inga inlägg!
Information
Bloggen
Kategorier
enkelbiljettkreta.swish.small.png
  • White Facebook Icon