• Mia

Resan och Kärleken..

Ja, nu är jag snart på väg hem till mitt älskade Göteborg. Känner mig både glad och ledsen på samma gång, konstig känsla. Men när jag väl står på svensk mark och känner svenska lukten från gräsmattor och träden, och med allt som är perfekt lika avstånd mellan varje träd inga hål i trottoaren och höra alla snacka svenska kommer jag bli glad. Men kommer att sakna allt som finns här i Makrigialos.

Marias själ stannar alltid på Kreta, och Mia åker hem för att jobba och träffa dom som vill träffa mig. Hoppas speciellt träffa en viktig person i mitt liv, vi får se. Det ska bli roligt att träffa arbetskamraterna igen, Och jobba med mina vänner, som de faktiskt är.

Som en liten extra familj, för i Sverige är du ju mer på jobbet än hemma.Vardagen..

Det är molnigt och blåsigt blandat med sol just nu. Vädret har varit lite konstigt efter katastrofen som jag skrev om i tidigare inlägg.

Mötte några från Norge och de hade klänning på sig, och gick ner mot hamnen och såg ut att njuta av att vara här. De stannade upp och pratade lite med mig, de frågade om regnfloden och jag berättade. Deras ögon var stora som tallrikar och sa att denna lilla by var fantastisk och att vi är så otrolig starka som fixade allt så fort så att man knappt märkte att det har hänt. Jag berättade allt vi varit med om här, jordskalv, ökensand som täckte vår by, och katastrofen med regnet, kall vinter med hagel och kyla, jag berättade om huset i Ferma, ja allt. De tyckte att vi var så modiga och förstod att vi verkligen älskade lilla Kreta så mycket att lämna allt för att få bo här i vårt paradis.

Jätte trevliga damer från Norge, kram på er om ni läser detta.

Nu börjar värmen komma och havet är mera skönare och lite varmare. Mina vänner som arbetar på hotellen har börjat arbeta så nu är det inte så mycket fika stunder tillsammans.


"..vi gillar att äta hemma och sitta i bara särken..."

Hotellen är fulla nu, skönt. Blir så glad av att höra det.

-Tar inte all inclusive! Går ut och äter och njuter av allt som finns. Jag hoppar jämfota när jag läser det, tack ni är bäst. Alla restauranger har ju inte öppnat ännu så för det är ju fortfarande lågsäsong, men det tar fart nu i slutet på maj början av juni då är allt öppet.

Just idag ska vi beställa hem käk och njuta tillsammans, lite romantisk.

Visst är det mysigt att gå på restaurang, men vi gillar att äta hemma och sitta i bara särken, hahaha. Och gå på kvälls promenader, bara njuta av det lugn som finns här. Det är speciellt att gå längs med stranden, höra vågorna och känna det ljumma vinden på kvällen och höra folk prata och mysa på sina balkonger. På promenaden träffar vi alltid någon som vi känner, stannar och pratar lite om allt och inget.


Pratade med mamma idag, länge. Och med goa Nena...

Hon har mycket att berätta och längtar nu efter mig, ja längtar efter henne också. Mamma tycker det ska bli skönt att ha mig hemma i 3 månader. Mamma sms:ade mig igår att hon längtar efter mig. Vi var uppe på #Sunwing hotell här i Makrigialos och beställde transfer för mig så går det smidigt till flygplatsen det kostar 250 kr. Där var det en ny tjej Nena, super gullig och glad tjej som precis har börjat arbeta på #Ving hotell.

Tror att ska jag åka med Marias man Ivan (Grannen), han kör nämligen bussarna för Thomas Cook till Heraklion flygplats.

Känns konstigt att resa utan Robban. Och, speciellt, att lämna Nellie. Har bara varit borta från henne i korta perioder. Så jag hoppas att hon tar det bra. Jag vet att Robban tar hand om henne, men Nellie är väldigt ”mammig”, Så ni förstår hur det känns för oss.


Koltrasten och morgon kaffet.

Uppskattar alla fåglarna här. Hör koltrastens sång den är fantastisk ljuvlig de sjunger för fulla muggar blandat med gråsparvar, skogsduvan och Kretas egna duva, som bara låter som om den kraxar.

Havets brus tillsammans med fåglarna, säger bara att det är fantastiskt att vakna till de alla underbara ljuden som naturen ger mig och får själen att njuta till 100 procent, lyx!

På morgonen dyker alla myggbett upp efter nattens sömn, -Usch! säger jag! Dom är så äckliga dessa små myggor. Super aggressiva är dom, envetna små krigare som aldrig ger sig. Glöm inte att ta med salva för myggbett hit, för det kliar som bara den!

Jag tycker inte att de har bra insektssalva här på apoteken.

"Sist jag var här innan påsken, fick jag en påsk-paj som var underbar att äta på vägen hem."

Posten - Samma visa igen..

Nä, mammas paket som hon skickade till mig i februari har fortfarande inte kommit! Tråkigt, med stora bokstäver! Jag får lämna en lapp hos posten att jag åker till Götet och när jag kommer hem så de inte skickar tillbaka mitt paket för att jag inte hämtar det.

Yannis är vår brevbärare och han känner mig nu, såklart. Eftersom jag går dit varje dag och ser honom och Maria i kassan. Så när Yannis åker förbi tutar han så glatt och vinkar, så nu behöver jag inte visa mitt pass när jag ska hämta posten, därför att jag nu känd, hahaha.

Alla här i Mackan vet att jag inte fått mitt paket av morsan, alla frågar mig om paketet har kommit, när jag går hemåt efter posten, lite kul. Sist jag var här innan påsken, fick jag en påsk-paj som var underbar att äta på vägen hem. Trots att jag inte fått mammas paket än, fick kakan duga som plåster på såren. Supersaftig och traditionell paj man gör här inför påsken - Kalitsounia (man äter den iofs. under hela året..).


Ortodoxa påsken..

Ska vi fira med vår stora extra familj hos Agapi och Kostas. Alltså Katerinas syster, dom med get killingen Bia. Det ska bli så roligt och vi ser i fram mot detta. Dagen då vi firade lagades det lamm, gris och kyckling på grillen och massor av den Grekiska salladen med oliver och efterrätter. Det var så mysigt och många familjemedlemmar, härligt. Alla är så underbara och glada att få vara tillsammans. Robban skriver lite mer om påsken hos Kostas & Agapi i sitt kommande inlägg.

Bia..

Så äntligen! mötte jag get killingen Bia. En sån underbar liten varelse, jag föll pladask för henne. Lyckliga lilla tjej som hoppade och skuttade runt bland oss alla under hela festen. Hon dricker ur en bebisflaska, speciell mat som de köper hos veterinären, så Bia får både kärlek och är fri med sällskap. Och mig efter sig som bara vill mysa med henne.

Jag blev verkligen förälskad i henne, hon pratar med oss på sitt sätt.

När jag kommer tillbaka från Sverige är hon större och det ska bli så kul att se henne igen.

Så hos Agapi och Kostas har man numera skaffat sig ett sladdbarn, och de älskar henne.

Som jag skrev innan så kommer Bia aldrig bli mat. Kostas berättade för mig att det är omöjligt nu. Bia är alltid strax bakom Kostas när han går. Så fort han rör sig är hon där och ska vara med honom, så. Nejdå, hon kommer allt få ett underbart liv med Kostas och Agapi.


Påsken är stor här på Kreta, alla firar påsken och går till ortodoxa kyrkan.

Det kommer människor från alla länder och firar det här, ja det är speciellt och mycket vackert.


Här i Mackan skiner solen för fullt och turisterna myser på stränderna...

Det är en härlig tid nu, fåglarna kvittrar och det är skönt. Det kom mera regn och ostadigt väder så konstigt väder har det inte varit här på många år. Men tror att det kommer att vända snart för nästa vecka blir det varmare och soligt.

Tiden flyger iväg så nu känns det som jag är på semester här för om en vecka ska jag flyga till Sverige, känns konstigt. Men jag får lite av Kretas sommar när jag flyger hem hit igen, som tur är. Robban påminner mig om att jag faktiskt badade i November förra året, så...


Har nu fått en tid att träffa min chef i Sverige, Bra.

Har många tankar på att söka jobb här. Jag vet att jag måste hitta ett jobb här förr eller senare. Blir både jobbig och svårt annars, med planering, pendling och ekonomi. Men, så länge jag kan, och det finns jobb. Så åker jag gärna hem och jobbar såklart.


Känner mig lite ledsen för nu närmar det sig hem resan med snabb fart.

Jag grät igår och kände mig väldigt tung i hjärtat att lämna Kreta och min lilla familj.

För Kreta är ju mitt hem nu. Men det kommer att gå bra.

...Men, vädret kan fortfarande vara ostadigt.

Kretensarna säger att det är inte så här annars, så vi får hoppas att det vänder så ni verkligen får känna Kretas varma sommar. Olivlundarna ska fixas nu.

Våra vänner frågade om vi ville vara med och fixa i lundarna. Javisst gör vi det! Såklart.

Katarina och hennes pappa och jag var också med.

Åkte klockan nio på morgonen och jobbade hela dagen till fem på eftermiddagen.

Stelio och Robban kör traktor och vänder jorden i mellan alla olivträd och alla vattenslangar ska flyttas från ena sidan till den andra så de inte gör sönder slangarna. Och det är både tungt och tar många timmar att fixa. Stenarna väger det kan jag lova. Men vi kämpade på för att flytta stenar och slangar.

Robban sa att mina armar kommer se ut som Hulken snart.. Hahaha, till min lilla kropp?

Katerina och jag plockade vild sparris, javisst det växer här. Olika örter och många bladväxter som jag sköljde av sen och frös in. Vilda mandlar, stora träd som vi senare i höst ska plocka och torka, gott.

Det stormade uppe i Papagiannades och jorden flög omkring. Så vi jobbade i dammoln.

När vi hade gjort två olivlundar så åkte vi hem till Katerinas föräldrar och fick middag, lyxigt gott. Smutsiga och trötta åkte vi hem och möttes av två glada hundar. Robban ska jobba med nya olivlundar nästa dag, inte jag. Somnade tidigt var helt slut i kroppen! Robban sa att han hört mig snarka så hårt att färgen på väggarna snart var på väg ner och att det fladdrade i gardinerna.


Nästa dag var jag ensam hemma då tog jag en långpromenad och hälsade på alla på gatornas små affärer som nyligen har öppnat. Vi pratade om allt som hänt med katastrofen och de tycker om att vi har flyttat hit till lilla Mackan. För vi har ju träffats i många år innan då vi var turister. Såg turisterna, de var glada även om det var molnigt, men varmt. Fikade hos grannen och pratade om min hemresa till Göteborg och om hennes söner.

De jobbar också nu, hemifrån. En jobbar som badvakt vid havet på Rhodos. Och den andra sonen jobbar på restaurang i Rethymnon som servitör. Nu är de själva och jobbar om varandra i sex månader.

Nästan alla familjer skiljs åt under sommaren, alla arbetar någon annanstans. Så nu förstår jag varför de är hos varandra hela vintern, mycket att reflektera med varandra och sen tar det andra jobben tiden som bonde med oliverna eller alla stora fält med vindruvor.Linus och Maja..

I dag var vi på O.B.C och mötte Linus och söta Maja.

Robban och jag ska bjuda på middag ikväll. Det var jätte trevligt att träffa dessa unga härliga personer. Och inte nog med att de är underbara - De snackade skånska! Gött!

Vi fick #Zoegas kaffe, Gott och Blandat godis plus #Kalles Kaviar. Tack så jätte mycket! Så trevligt att möta människor som man egentligen inte känner och lära känna på så kort tid som följer oss i vår blogg.

Linus och Maja - Goa ungar och en härlig kväll med go mat. Tackar för alla härliga saker ni tog med till oss!

Vi vill tacka Linus mamma, Anette som skicka dessa gulliga ungdomar med allt gott till oss, Stor kram! Vädret var ju inte så bra för dom, men de sa att de trivdes och hade haft det skönt ändå. De skall åka hem i morgon på kvällen, så jag hoppas de får en bra resa hem. Tack igen för att ni köpte goa grejer till oss, stor kram.

(PS. idag, 8/5 har det varig bra väder så jag hoppas dom passat på att sola och bada?).

Mmmmmm..... MmmmMMMMMMM!


Sista raderna..

Jag tittar mig runt och känner – NEJ! måste jag åka?

Måste jag lämna Robban och mina hundar? Tänk Robban ska börja på ett nytt jobb och vara ensam här utan mig, Robban är stark, jag vet det, men ändå känner jag mig lite ledsen.

Jag vet ju att det är för vår skull allt vi gör, men det är ändå så svårt att lämna dom.

Eftersom vi inte är miljonärer så är det bara att göra allt för att överleva som alla andra, alltså jobba (önskar bara att det var lite lättare att inte känna sig orolig).Tack igen till Anette, Joakim, Linus och Maja! Hoppas vi ses nån gång, igen, Snart.

Tack för att ni följer oss på vår blogg och snart bloggar jag från Sverige. Skickar många kramar till er alla där ute i internet space -bubblan.

Puss och kram, Mia

#enkelbiljettkreta #makrigialos #vingresor #oceanbeachclub #gottochblandat #zoegas

0 visningar

Partners / Support

Missa inga inlägg!
Information
Bloggen
Kategorier
enkelbiljettkreta.swish.small.png
  • White Facebook Icon