top of page
  • Skribentens bildMia

Makrigialos nästa!

Såg på nyheterna att det är snöoväder i Thessaloniki, Grekland. Så de har stora problem på flygplatsen med snön. Så avstängd tills snön har lättat. Våra bästa vänner skrattade och sa att det kommer inte snö hit. Stelios sa ”-Jag är 52 år och det har snöat här i Makrigialos tre gånger under min livstid, men om det kommer snö så träffas alla på stränderna och kastar snöbollar på varandra”. Så, om det kommer snö så får Robban och jag också gå dit och leka snöbollskrig med kretensarna.


Bakat Kaltsounakia med Horta och ostfyllning..

Katerina och jag gjorde goa små filopajer fyllda med Horta (kokta maskrosblad kryddade med spiskummin). Och med ost fyllning (Mizithra). Det tar ca två timmar att göra, men så jäkla gott! Katerina lagade en Pastitsio i vedugnen som smakade helt underbart.

Filodegen ska efter knådning och en stunds vila, igenom pastamaskinen och bli tunnare...

Rikligt med smak och rikligt med nyttiga ämnen gör den Kretensiska kosten så ljuvligt god.

GiaGia´s horta med färsk mizithra ost i pajerna. Lagom fyllda och härligt kryddade.

I kaminen eldades det med olivträd och genast spreds en härlig doft i köket.

Mmmm. Nylagad Pastitsio i vedeldad ugn med färska fyllda pajer smakade himmelskt.

Vädret i Makrigialos var underbart, helt stilla och havet var som en spegel. Det är alltid lika trevligt hemma hos Katerina och Stelios. Det är som vår familj och en avslappnade stämning runt omkring, de tänker alltid på att vi ska ha det så bra som är möjligt en härlig känsla och vi tänker detsamma så det är en underbar familj vi har.

Älskade Robban..

Robban har varit och beställt en sänggavel där vi handlade soffan och madrassen.

Sen handlat bestick i en affär som ligger innan Ierapetra, där man har allt. Så, dit ska vi så fort vi flyttat in i vår nya lya. Vi behöver allt till ett hem, alltså börja om på nytt. Men det känns så skönt att äntligen få vårt efterlängtade hem. Vårt egna hem med alla våra grejer.

Vi får handla det vi har råd med så att allt ska funka i vardagen det andra får vänta tills vi kan och har råd. Nu flyttar vi igen så nu är vi lite trötta på det, hihihi.

Städningarna är det tråkigaste tycker jag.


I Kalo Nero strax utanför Lagada finns utmärkt bad- och dykvatten med grottor att utforska.

Robban och jag..

Det är så skönt att sitta bakom Robban och åka, du ser så mycket för du åker på vägar som ligger längs med havet och bergen. Så fridfullt att krusa med Bullens härliga puttrande och Robban kör så skönt och lugnt i allt detta vackra landskap och blåa havet med solen värmande. Jag tänker alltid, -Nu är vi verkligen här, och jag bor på den vackraste platsen på jorden! För det är ju det.

När vi var "turister" och det började närma sig hemresan, var jag alltid så ledsen och ville inte åka hem. Aldrig ville vi åka hem. Älskade vårt hotell, som vingresor har.


Om ett par dagar ska vi äntligen få se denna utsikt varje dag... Makrigialos nästa!

Just nu längtar vi bara efter att dagarna ska gå fort så vi kan flytta till vårt Makrigialos och bara gå utanför dörren så är vi på stranden. Det kommer bli så skönt för oss och hundarna att få gå långa sköna promenader längs med havet där vi kommer att sitta med vårt kaffe och snacka i timmar och njuta av solen tillsammans. Nu är det bara tre dagar kvar till flytten.

Elektriciteten..

Strömavbrott dagligen är något vi har här.

I början blev jag helt hispig, inget kaffe på morgonen är inget kul tycker jag. Men har nu börjat att vänja mig vid detta för jag har inget annat val och har kommit på att kallt frappe kaffe kan man alltid göra utan el.

Så här måste du ha en speciell kontakt att sätta för tv och datorn plus allt annat som kan tänkas krascha. Tur att Robban tänker på sånt, det hade jag ingen aning om att det fanns.


Internet..

Nu i veckan måste vi beställa så att vi får internet i vårt hem. I alla hem vi bott i innan har det varit WiFi som andra ska dela med oss, så ni kan tänka er va segt det är ibland.

Grejat och gjort god mat och se en film, mysigt. Efter 10 minuter stannar filmen och vi kan inte se på något, -blää!. Men nu ska vi ha vårt egna så förhoppningsvis blir det mycket bättre.

Göteborg nästa..

Snart (om ca 3 månader ) bär det hemåt till Göteborg.

Har beställt biljetterna och åker såklart med vingresor som alltid. Pratade med en super trevlig Ving -tjej, Linnea, som hjälpte mig med allt -Tack Linnea.

Vi pratade länge och jag berättade för henne om vår resa hit till Kreta och att vi nu bor här. Och som jag skrivit innan att jag tycker att vingresor är det bästa resebolaget, med den bästa service man kan önska sig tycker jag. Så Linnea lovade att skicka en hälsning till alla som arbetar för Vingresor att -Ni är bäst!

Under alla åren vi har åkt till Kreta har vi bara rest med Vingresor och Thomas Cook.

Så då förstår ni hur bra ni är och såklart att Kreta är bästa stället som finns.

Linnea, jag hoppas du och dina kollegor tycker om vår blogg om vårt älskade Kreta.

Sista raderna...

Som sagt vi flyttar ju snart. Och vi kommer ha fullt upp med att fixa till vårt nya hem.

Våren är här och vi njuter av den.

Tack till er alla som följer oss på vår resa och läser vår blogg.

Tack till Vingresor (Och till Linnea ) för all hjälp.

Skickar många soliga Kreta -kramar.

Vi hörs snart!

Puss och kram / Mia

#enkelbiljettkreta #makrigialos #vingresor #mizithra #pastitsio

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page