top of page

Maj: En blick av kärlek tillbaka...

...Den härliga kretensiska musiken spelades i bakgrunden från morgonen till kvällens slut,

-Jo! Mia, du är i ditt paradis och njuter av allt runt omkring. Jag tittar på alla och känner en värme av kärlek och jag får en blick av kärlek tillbaka av Robban, vi älskar vårt nya liv och vårt nya liv älskar oss tillbaka, en WOW känsla som nu är på riktigt efter alla år av längtan efter vårt älskade Kreta....”

Konsten att skingra tanken

Under några nätter i rad har jag somnat på soffan i vardagsrummet trots att jag känner noll sömnbehov. Försöker se film för att hitta ett lugn nu under denna oroliga tid.

När jag sitter där och hittar något att se dröjer det inte länge innan jag somnat.

Jag vaknar inte ens för att gå på dass under natten när jag sover här ute, vilket jag ofta brukar göra. Speciellt om det blir en kvällspilsner.

...ack så gott när man svettas i trädgården. Men orsakar nattspring till dass.

Hur jag än försöker skingra tanken på att Mia ensam kämpar i Sverige, försöker jag även förstå hur jag ska tackla detta så vi hamnar på spår igen trots att jag är medveten om att det kommer bli bra och att detta är en fas vi helt enkelt inte kunde undvika.

Vi måste helt enkelt ta till oss detta och se över nya anpassningar i vardagen.


-För omvärlden är du en person, men för en person är du hela världen...”

Ljus i vardagen

Våra två hundar (bajsmaskinen och pisse-svinet) har sedan nån vecka tillbaka börjat löpa.

Först började Mimmi, sen veckan efter följer Vilma på, så nu löper 2/3 av flocken till mitt förtret. Men vad göra när man ensam karl bland fruntimmer, haha..

Vilma har klart för sig vilka regler som gäller för att få gå lös ute, även i trädgården.

Mimmi däremot har lite svårare att få sätta dessa få regler på pränt så det blir till att plocka fram koppel till henne, något hon inte gillar när Vilma får gå utan.

Letar upp kylväskan och plockar fram kylklamparna från frysen.

-Kanske lite fiske rensar hjärnan? Så fick det bli...

Nere vid nerfarten ser jag en bil stå parkerad redan 7:30 på morgonen och undrar vem detta kan vara? När jag kommer ner och ställer ankan på sitt stöd, passar jag på att kolla lite.

-Hmmm, det ligger utrustning för dykning i bilen och när jag står där hör jag röster bakom mig. Det är två filurer som redan är i vattnet och dyker i full mundering – Ingen idé att stå här och kasta när dom är igång.

Sätter mig på ankan och bestämmer mig för att köra till Goudouras för ett dopp istället.

Mias favoritvatten, säger hon ofta när vi är där. Och visst är det lite annorlunda stuk på vattnet. Ligger i en vik, liksom, där vindarna gör att vattnet bräcks av kallt och varmt vatten som får det att mönstra sig i olika turkosa nyanser.

Med vit sandstrand i Votsalaki är det även en skön sand att ligga på för dom som hellre vill det och inte ligga på grus eller klappersten.

Är ni i området så innan Votsalaki har ni massor av dolda sandstränder, t ex. stranden ca 100 meter till väster om Kalokairino. Visst finns det sten och grus, och förr all del en del klappersten som driver in med höstens kraftiga vindar, men nog finns dom här – Sandstränderna.

Även Ferma har delar med sandstrand, speciellt den ”gamla” delen av stranden upp norrut efter Kaki Skala innan Hamnen. Och sen får vi naturligtvis inte glömma vackra ön Cryssi Island precis utanför Ierapetra, med otroligt vackra vit sandstrand runt hela ön.

I år har det börjat gå dagsfärjor till Chyssi Island igen. Dessa hittar ni biljetter till nere i hotell receptionen eller i hamnen.


Det oväntade kom som väntat – Del 2.