top of page
  • Skribentens bildMia

Karlsson och Jag..

Herregud! Så fort tiden går! Jag har inte hunnit träffa någon - fast det är ju klart - jobbar man som jag gör så blir det ingen tid över för annat. Hoppar in extra, utanför mitt schema och då blir det lite ditt och datt med ledigheten. Jag hoppas inte alla är ledsna på mig för att jag aldrig har tid att fika och göra stan osäker? Fröken Karlsson går på autopilot, fram och tillbaka till jobbet, Ungefär: -Cogito, ergo sum ("-Jag tänker, alltså finns jag").

Skön utsikt på jobb. Konstverken är så vackra - Alla städer borde vara fyllda med målningar på alla husfasader.

Har hunnit med att hjälpa mamma med lite olika saker som hon behöver. Mamma älskar att gå på loppisar så mycket att besöka. Trevligt och kul att umgås med morsan lite också, inte bara hem och sova och tillbaka till jobbet. På vår gård har vi jätte trevliga människor som bor här. Man är ute med sina barn hela tiden - Härligt tycker jag! Sitter och pratar långt in på kvällen. Älskar när jag vaknar efter ett nattpass så ibland spelar de lite musik, så där lagom högt. Härligt att sitta på balkongen och ta sitt kaffe och lyssna på när de pratar och barnens skratt. Då går tankarna till Kreta. Så våran gård har jag döpt till ”Lilla Kreta”.


Jag Mia..

Börjar längta som bara den nu efter att få flyga hem till mina älsklingar och mitt vackra Kreta. Sitter på balkongen och dagdrömmer om Kreta, vill så snart, snart ska jag hem.

På jobbet säger de, -Vad lustigt att du säger - snart ska jag åka hem.

Men, det är ju mitt hem nu. Fantastiskt eller hur säger jag med ett stort leende. Känner hur varmt det är och längtar efter att få bada i det turkosa havet, min kropp och själ längtar så mycket. Och våra hundar -Oh, herregud! Så gott det ska bli och få pussa på dom!

Lukta in min Robban och känna hans goa varma kramar - Ja ni fattar själva vad jag längtar efter dom?

På jobbet rullar det på och har både bra och ibland stressiga nätter så man är rätt mör i kroppen. Många trevliga sommarvikarier ett stort plus, skickar lite kramar till dom och önskar dom lycka till i jobb sökandet efter sommaren. Mina kollegor börjar komma tillbaka en efter en, nu är semestern slut.

Solen går upp senare varje dag och snart kommer ju hösten, jag vet det är fortfarande Juli men om en vecka blir det augusti. Men jag minns det så väl vad ledsen jag var att tiden gick så fort och att sommaren är över, för jag längtade efter ljuset. Nu har vi ju haft riktigt varmt och gott och nästa vecka ska det bli åska och regn. Men jag tänker att jag får sommar när jag kommer hem. Sommaren är ju klart mycket längre på Kreta som tur är. Grönt och mycket gräs överallt - inget man ser på Kreta precis, haha. Får njuta av det nu.

Det är så skönt att gå barfota i gräset. Ibland när jag cyklar hem på morgonen efter ett nattpass så brukar jag ta av mig skorna och gå med cykeln i gräset, svalt och daggen smeker mina fötter som är trötta efter allt springande på jobbet.

På mammas balkong saknar man inte grönt att gömma sig bland. Skuggar skönt och doftar himmelskt!

Sverige, och vackra Göteborg.

Fåglar kvittrar och alla dessa söta harar som springer runt och det blåser lite så du hör trädens löv röra sig. Det luktar skog och gräs mixat med varm asfalt. Träden finns överallt, härligt. Mm det är Göteborg det. Och måsarnas skri på det...Mmm..


Lilla Bambi letar mat i gräset..

Dom små Mås-bebisarna skriker hela tiden efter föräldrarna som jagar mat hela dagen..

Man ser polisen allt oftare som bara dyker upp lite här och där.

Brukar hälsa på dom och de hälsar glatt tillbaka. Frölunda Torg är fullt med ungdomar som står i gäng på kvällarna.

Mycket nya radhus är byggda i mellan hus lite här och där, ja det har ju hänt en del sen vi flyttade. Frölunda blir större och större med befolkningen och såklart byggs det överallt. Alltid folk i rörelse alla möjliga tider på dygnet.

Jag känner mig nöjd med det vi har på Kreta - tysta kvällar att ta promenader längs med stränderna och mindre människor. Storstaden är inget för mig längre, tycker om att bo i en mindre by. Mitt inre mår bättre att vara utan den stressen.

Transfer från flygplatsen var ej möjligt för mig. Ving hade inga bussar till Makrigialos när du har bokat en flygstol bara, -skumt? Så Robban fick beställa taxi som hämtar mig på flygplatsen i Heraklion. Lyxigt värre för mig och trevligt att sitta och suga in Kretas själ på väg hem till oss. Så, snart älsklingen! - är jag hemma igen hos er.....

Nu ska jag iväg och jobba min andra natt så avslutar här så kommer ett annat inlägg strax innan jag ska åka hem.

Tack för att ni följer vår blogg och jag hoppas ni har det underbart på er semester. Och att ni fått vilat upp er?


Puss och kram vi hörs snart/ Mia

#kretabloggen #enkelbiljettkreta #makrigialos #göteborg #nattjobbare

Senaste inlägg

Visa alla