top of page
  • Skribentens bildMia

Just nu händer det inte så mycket..

Just nu händer det inte så mycket förutom att det är mycket stormar och lite regnigt.

Vi får vänta med vattenfallet för det är ju inget kul att ta sig upp i bergen och det helt plötsligt kommer regn och storm, vädret ändras fort här. Och graderna har drastiskt sjunkit från 27 grader till 19 på dagen och 12-14 grader på natten, Hua! vad kallt!

Vi myser och går härliga promenader när vädret tillåter och då är det som sommaren igen, lustigt. Solen går nu upp klockan 07:25 och går ner 17:05 Så vi har ljus och sol ganska länge som en arbetsdag, längre än hemma i Sverige kan jag tänka mig.

Jag frös inatt så min darling åkte iväg och köpte värme till mig, gulligt. Robban kom hem med ett element som värmer oss lite extra, skönt. För vi har ingen öppen spis här som många har i sina hem. Det känner man i doften på eftermiddagarna, att man eldar i husen.

På många platser eldar de på tomten allt sly från trädgården du vet fuktigt träd hur det ryker och luktar, Usch man kan tro att det är nåt stort som brinner för det ryker så in i helsike.


Grannen hade födelsedags fest för sin pappa och då var det full rulle där hos dom, vi var också bjudna men vi kände att vi inte vill dra på oss nåt nytt i basillusk -väg utan bli helt friska från denna förkylning först, för det är många som hostar och är förkylda.

Vi har inte tid att bli sjuka igen. Vi vill göra saker när det finns tillfälle.


Denna veckan som kommer ska vi handla julpynt och fixa här hemma, kanske köpa ett element till så vi får det extra varmt och skönt. Här är Synkas julgran, jätte roligt pyntad -hihi


Posten..

Robban har åkt in nästan varje dag till posten för att kolla om någon har skickat nåt till oss, men nej. Tråkigt. Bara min mamma har skickat. Några av Robbans vänner ska skicka, så vi väntar spänt på det, Vi tackar Kim Holk och Erica Forslund så mycket för det med stor kram.


"En annan sak som är kanske kul att veta är att vi har inget varmvatten i köket"

Vinter med storm, regn och mycket sol..

Ja, nu är det vinter här på Kreta och det känns eftersom man är så bortskämd med värmen, längtar redan till våren. Det regnar oftast på natten och det är ju positivt.

Sol under dagen och då är det så skönt, man kan sitta och sola på stranden ändå mitt i vintern.

En annan sak som är kanske kul att veta är att vi har inget varmvatten i köket, lite jobbigt och diska. Antingen får man ta in all disk i badkaret och diska där eller koka vatten och diska i en badbalja för det finns inga diskproppar som passar så inget vatten stannar kvar!


Sommarstuga och kalla toastolar..

Toalettstolen är iskall på morgonen, -usch! Det känns lite som man är "på landet" -känsla ibland.  Vi hade en stuga i Örebro som vi sålde. Vi älskade denna stuga som låg mitt i skogen intill en stor sjö. Det var så vackert där och fullt med vilda som tama djur.

Jag älskar kossor och det fanns ju där. Mina vackra tjejer som glodde på mig när jag pratade med dom. En gång när vi hälsade på kossorna så kom de fram till mig och luktade på mig och jag fick känna på hennes härliga frissa mitt på huvudet och hon blundade, jag såg hennes vackra långa ögonfransar och ett lugn i hennes stora ögon, -jag är förälskad.


Rådjuren kom in på tomten och räven, ekorrar, herr hackspett, ugglor och gässen som flög över huset ner till sjön. Underbart vackert! Denna härliga tystnad med fågelsång och Rådjurens hundliknande rop i skogen och rävens barn skrik, ja det var en upplevelse att få vara med om. Sen såklart fanns det ju insekter till tusen, massa skogsmyror som gärna ville ta över allt. Men så är det ju på landet, man får leva med dom och försöka få dom på andra tankar typ flytta och det klarade vi av.

Så det var med både sorg och glädje sålde vi huset.


Idag är det första advent..

Var på stranden idag, molnigt och lite ruggigt tycker jag då, men Robban sa att det behövdes inte så mycket kläder. Tycker han ja! -På med jackor och iväg..

Kiwi och Bullen var ju såklart med ner till stranden för vi var och handla innan beachen.

Stranden var helt tom, bara Robban och jag -Gött! När jag är vid havet blir har i en annan värld, du vet hamnar i koma, underbar känsla att aldrig vilja gå där i från. Sen hem till våra små vovvar. Känns bra och vi myser med vårt nya element och med massor av värmeljus, uppkrupna i soffan med gott dricka och tilltugg, till bra dokumentärer och filmer.

Trots fin Decemberdag med skönt väder var det ingen solbadning idag.

Hus jakt..

Imorgon är det en stor dag, då ska vi åka runt och kolla på hus, lägenheter med trädgårdar. Så jäkla spännande! Är så taggad att hitta mitt hus med trädgård och staket så hundarna kan springa fritt. Och Lucky får sitt egna boende och hem hos oss. Såklart ska han med..

Hoppas att det är något som är bra och ligger bra till. Robban är ju konstnär så det hade varit underbart om vi hittade nåt ställe så han kan måla sina underbara tavlor och ha en liten ateljé. Så vi letar för fullt efter något som skulle passa oss och vår plånbok. Inte att förglömma vi är inte rika, bara rika på frihet. 

Ska blogga om det till nästa inlägg, kul va?

Han mår bra och sover i sitt lilla hus som Robban fixat till honom. Han är mera busig nu än innan, hänger mig i byxorna och snor mina cigg. Men vad gör det, han är goaste katten på jorden.


3 -åringen Vilma är helt slut efter dagens flugjakt och löpning..

Vilma har precis löpt klart, -pust! Herre gud vad hon har gnytt och ylat på grannhundarna.

Hon ropar: -Här är jag, kom och rädda mig, jag vill så jätte mycket men dessa tvåbenta släpper inte ut mig till er alla snyggingar, hjälp mig! Det har varit en jobbig period för oss alla, men äntligen är vi alla normala.

Nellie 11 år..

Allt bra med lilla tanten, hon njuter och hänger med på allt. Hon jagar flugor, Duktig tös. Och så fort det kommer en solstråle på golvet då ligger hon där. Chihuahua älskar värmen.


"Fylle-Bläckfisken" har tröttnat på alla som ska byta om i båset och vill slåss och hytter med nävarna...

Sista raderna..

Såg på nyheterna att ni har minus grader och snö på vissa ställen i Sverige.

Vi tänker på er där hemma och hoppas ni mår bra! Hoppas inte vi också får så kallt här, eller vad tror ni?  Tack för att ni följer oss på vår blogg och på Fejjan.

Skickar (just nu) lite soliga och stormiga Kreta kramar.


Vi ses.

Puss & Kram /Mia

#enkelbiljettkreta #LetsGoCrete #LyckytheCat #kiwi #bullen #ierapetra #ferma

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page