top of page
  • Skribentens bildMia

Just nu händer det inte så mycket..

Just nu händer det inte så mycket förutom att det är mycket stormar och lite regnigt.

Vi får vänta med vattenfallet för det är ju inget kul att ta sig upp i bergen och det helt plötsligt kommer regn och storm, vädret ändras fort här. Och graderna har drastiskt sjunkit från 27 grader till 19 på dagen och 12-14 grader på natten, Hua! vad kallt!

Vi myser och går härliga promenader när vädret tillåter och då är det som sommaren igen, lustigt. Solen går nu upp klockan 07:25 och går ner 17:05 Så vi har ljus och sol ganska länge som en arbetsdag, längre än hemma i Sverige kan jag tänka mig.

Jag frös inatt så min darling åkte iväg och köpte värme till mig, gulligt. Robban kom hem med ett element som värmer oss lite extra, skönt. För vi har ingen öppen spis här som många har i sina hem. Det känner man i doften på eftermiddagarna, att man eldar i husen.

På många platser eldar de på tomten allt sly från trädgården du vet fuktigt träd hur det ryker och luktar, Usch man kan tro att det är nåt stort som brinner för det ryker så in i helsike.


Grannen hade födelsedags fest för sin pappa och då var det full rulle där hos dom, vi var också bjudna men vi kände att vi inte vill dra på oss nåt nytt i basillusk -väg utan bli helt friska från denna förkylning först, för det är många som hostar och är förkylda.

Vi har inte tid att bli sjuka igen. Vi vill göra saker när det finns tillfälle.


Denna veckan som kommer ska vi handla julpynt och fixa här hemma, kanske köpa ett element till så vi får det extra varmt och skönt. Här är Synkas julgran, jätte roligt pyntad -hihi


Posten..

Robban har åkt in nästan varje dag till posten för att kolla om någon har skickat nåt till oss, men nej. Tråkigt. Bara min mamma har skickat. Några av Robbans vänner ska skicka, så vi väntar spänt på det, Vi tackar Kim Holk och Erica Forslund så mycket för det med stor kram.


"En annan sak som är kanske kul att veta är att vi har inget varmvatten i köket"

Vinter med storm, regn och mycket sol..

Ja, nu är det vinter här på Kreta och det känns eftersom man är så bortskämd med värmen, längtar redan till våren. Det regnar oftast på natten och det är ju positivt.

Sol under dagen och då är det så skönt, man kan sitta och sola på stranden ändå mitt i vintern.

En annan sak som är kanske kul att veta är att vi har inget varmvatten i köket, lite jobbigt och diska. Antingen får man ta in all disk i badkaret och diska där eller koka vatten och diska i en badbalja för det finns inga diskproppar som passar så inget vatten stannar kvar!


Sommarstuga och kalla toastolar..

Toalettstolen är iskall på morgonen, -usch! Det känns lite som man är "på landet" -känsla ibland.  Vi hade en stuga i Örebro som vi sålde. Vi älskade denna stuga som låg mitt i skogen intill en stor sjö. Det var så vackert där och fullt med vilda som tama djur.

Jag älskar kossor och det fanns ju där. Mina vackra tjejer som glodde på mig när jag pratade med dom. En gång när vi hälsade på kossorna så kom de fram till mig och luktade på mig och jag fick känna på hennes härliga frissa mitt på huvudet och hon blundade, jag såg hennes vackra långa ögonfransar och ett lugn i hennes stora ögon, -jag är förälskad.


Rådjuren kom in på tomten och räven, ekorrar, herr hackspett, ugglor och gässen som flög över huset ner till sjön. Underbart vackert! Denna härliga tystnad med fågelsång och Rådjurens hundliknande rop i skogen och rävens barn skrik, ja det var en upplevelse att få vara med om. Sen såklart fanns det ju insekter till tusen, massa skogsmyror som gärna ville ta över allt. Men så är det ju på landet, man får leva med dom och försöka få dom på andra tankar typ flytta och det klarade vi av.

Så det var med både sorg och glädje sålde vi huset.


Idag är det första advent..

Var på stranden idag, molnigt och lite ruggigt tycker jag då, men Robban sa att det behövdes inte så mycket kläder. Tycker han ja! -På med jackor och iväg..