top of page

Juni: Litet inlägg mittemellan..

Nu har snart första halvan av 2023 rusat förbi och vi gör nu en liten sondering här hemma över hur lilla landet lagom ligger till? Det visade sig bli ett positivt och händelserikt första halvår med många nya spännande inlägg, tycker vi. Mia's inlägg har fått vila lite, Nu ska vi båda ha lite ledigt tillsammans och se vad Kreta erbjuder oss under vår ledighet...

Fräsch Semester Frukost - Yoghurt med honung och valnötter...

Några inledande och goa ord...

Varför vi skriver i bloggen har vi förmedlat ett flertal gånger till er, vilket inte ändrats under dessa få år vi klottrat ner vårt äventyr och delat med oss at våra upplevelser och känslor.

Mycket av det vi fått fram i text känns som en dagbok när man läser igenom gamla inlägg.

Och vi båda har pratat mycket och ofta om detta senaste tiden i telefon.

Vi känner att vardagen runt omkring är tuffare nu än för något år sedan, och ställer andra krav på oss och vår tillvaro. Speciellt när vi är utan varandra ett par månader om året.

Planen har varit skuren så, men inte såhär länge.

Och definitivt inte utan den kontroll vi har idag.

Med så mycket som hänt t ex pandemi, krig och allt dyrare levnad, så måste vi se om vårt hus och hem oftare. Till det följer även utgifter och ”det där”, lite jobbigare - Inkomsterna.

Vår tanke, och motivation har varit att skriva och driva bloggen helt utan bidrag eller sponsorer. Detta för att vi ska kunna skriva fritt och hur vi vill, men även utan yttre påverkan av vad vi tar upp.

Vi är fortfarande en amatörblogg och vill fortsätta vara så, helt klart och utan tvekan.

Men, vägen är lerig ibland och man behöver hjälp...

-Be kind, it's free...”

...Hjälp som endast ekvationer och algoritmer som sociala medier bistår med på sina plattformar. Saker vi endast måste applicera för att nå ut till er och försöka bli fler, men är en ren överlevnad som blogg.

Vi vill inte ta betalt och vi annonserar för egna pengar, vilka vi ibland inte alltid har.

Vi har aldrig haft några vidare ambitioner att växa och ser inte att detta hjälper oss i vårt skrivande eller hjälper oss i vårt sätt att leva här nere heller, så detta är uteslutet.

Vad vi dock lever på och behöver, är att nå förbi sociala medieleverantörernas algoritmer och styra skutan själv, så att säga, är att ni alla följer oss på sociala medier.

Många av er har klickat på den där lilla ”Följa”-knappen på skärmen, men allt för många gör det inte. Helt okej, men är ett enerverande moment när vi kan se detta och känner oss lite...

underskattade, kanske?

Utanför facebook träffar bloggen nya läsare varje vecka...

Under vår första månader vi annonserat för att nå ut till fler har vi fått ca 30.000 nya unika läsare i snitt. Läsare vilka följer bloggen men inte ingår i facebook statistiken.

Av dessa når vi ut till människor som delar vårt intresse för Kreta och Grekland, men har ingen betydelse för sociala medier, även om vi annonserar där.


Vår blogg är ingen facebook grupp primärt, utan en extern fast källa som kräver vårt engagemang och omvårdnad. Facebook använder vi främst för att nå ut till dess användare.

Flertalet av er läsare har tyvärr inte hittat "Följa"-knappen. Ingen Ko på isen, men en uppskattad gest... <3

Ett exempel: Inlägget ”om oss två” sist på vår Facebook, så var det 76 personer klickade på ”Gilla”-knappen för inlägget eller integrerade på annat sätt.

Av dessa 76 personerna är det 23 personer som följer oss på facebook, detta innebär att 53 personer är inbjudna men följer oss inte.

Kan kännas som en petitess att nämna, men många bäckar små som det ofta heter...


Vi kan skippa använda vår facebook och endast annonsera bloggen utanför.

Men detta är inget vi känner är aktuellt. Det handlar inte om antal utan om kvalitet, Och om er som läser och att ni integrerar med oss såklart.

Så varför skriva om detta nu då? Varför ska detta ha någon som helst betydelse?

Jo, det kan vara enkla frågor att ställa, men desto svårare att besvara.

Både jag och Mia har försökt motivera våra ca 40-50 timmar i veckan vi lägger på blogg och text, men då räknar vi inte med administrering och annat utanför bloggen.

Tanken var aldrig att hitta på innehåll utan skriva allt eftersom det händer och uppstår i vår vardag. En vardag som stundvis kan vara innehållsfattig även på Kreta.


Man kan kanske säga att Spontaniteten styrt bloggen och innehållet?

Att jaga Likes och Följare är inget seriöst, och definitivt inget roligt heller. Vi skriver på egen plattform och inte via öppna och gratis sådana som t ex Blogg(.se), Nouw, Devote eller WordPress. Främst för er säkerhet och integritet, men det är en annan debatt.

För att nå ut till fler har vi valt att själv stå för plattform och utgifter men kräver inget tillbaka. Det är alltså helt gratis att läsa bloggen, och var alltid tänkt att vara så.

Så, kort och gott...

jag och Mia kommer ta lite semester från bloggandet.

Vi kommer skriva såklart, men kanske inte lika ofta och lika långa inlägg, specifikt jag då(Robban) som har en tendens att bli långdragen.

I vår paus kommer vi se över andra kanaler för att fortsätta och uppdatera vårt skrivande.

Kanske det blir Youtube med Vloggar och andra plattformar?

Och ni som frågat och undrar – Ja! Det är en bok i pipeline på gång! - Vilken drar i planeringen. Sen får vi se varthän alla andra projekt och erbjudande tar oss? Vem vet?...

-Sluta Existera och börja Leva...”

Efter våra månader ifrån ska vi nu se framåt och njuta av att se era inlägg och era fantastiska bilder på era upplevelser i Makrigialos och på Kreta.

Vi ska börja leva och inte bara existera ett tag framöver och njuta av varandra, inte statistik.

Inte känna skrivkramp om det stilla livet vi egentligen söker.

Att dela med oss kommer vi alltid göra, vi som ni älskar Kreta!

Så, för att inte kraxa om inget (som inte alls är tanken), avviker vi två ett tag och kommer lägga våra dagar på det vi kom ner hit för att göra – Leva, Existera och skaffa Upplevelser!

Det är inte alltid enkelt detta med tekniken - Här en liten guide till att Följa & gilla på facebook.

Tacksamma...

Vi är även enormt stolta över andra vi påverkar att skriva om känslor kring Kreta och sitt närområde, långt utanför sina affärer och företagsintressen.

Att vi kunnat inspirera er bloggare där ute att fatta pennan och skriva från hjärtat,

Och se gränssnitt vi delar som nytt, inspirerande och viktigt nog att omfamna som en ny del i ert koncept.

Tack för att ni motiverar oss!

Vi känner oss så privilegierade att ha alla er som läsare, oavsett knapptryck eller inte.

Ni alla räknas för bloggens existens och motivation att alltid vara där.

Vi gör aldrig skillnad på läsare och ni alla är oss lika kära oavsett.


Så, klicka nu på ”Följa”-knappen på facebook och stötta oss – På riktigt!


Vi är alldeles runt hörnet och kommer snart med nya upptåg, historier och känslor att dela med oss av. Om inget annat kan ni hänga med oss i vardagen hemma i Kalo Nero utanför Makrigialos. Vi uppdaterar sporadiskt med innehåll som inte läggs upp i bloggen. För er som inte hittat till oss än kan klicka här!

-Nu ska vi ta Semester!

Goa hälsningar! /Robban & Mia

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page