top of page

Juli: Berättelsens sista kapitel

Uppdaterat: 9 juli

Då har vi kommit till sagans kapitel där det är dags att säga – På återseende snart!

Tankar från hjärtat..

Lite såhär efteråt när man skrivet klart inlägget och läser igenom det, kan jag inte undvika att bli rörd. Inte av mina egna ord i text, utan av insikten av att vi lagt två personers intresse på tretton (13) olika inriktningar och ämnen vilka andra kanske skriver om en, två eller tre maximalt i sina bloggar.


( VARNING!...Nu blir det mycket text )

Det har varit en underbar resa, och enormt lärorik för oss som amatörer inom bloggandet.

Vi ser framåt nu i vårt nya kapitel som handlar om att fortsätta utvecklingen av bloggen och dennes framtid.

Förra inlägget handlade inte om att få läsare att följa bloggen på facebook, absolut inte.

Inlägget var tänkt att sporra mig och Mia att fortsätta om det fanns ljusglimt kvar, det vill säga.

Istället tappade facebook sidan följare och gilla. Inte för att det spelade roll i sak, men var en indikation på att det kanske är dags att gå vidare? Och lägga mindre tid och engagemang på facebook.

Bloggen i sig utanför facebook tilltalar fortfarande nya läsare men genererar inte integrering mellan oss två; Blogg och Läsare,

Och det var hela tanken med facebook – Att mötas och skapa en gemenskap.

Facebook är en bra källa för att sammanstråla med likasinnade, om det är på lika villkor.

Men för oss som oberoende blogg, har det visat sig vara kul men mindre framgångsrikt i form av att kunna nå ut till fler läsare och intresserade.


Jag tycker mig se att man ofta inte är intresserade av att ta del av berättelser i lika stor grad som bilder, vilket kan vara på sin plats, absolut! Men är inget vi har tänkt börja med.

Det finns så många grupper där ute på facebook och instagramsidor som delar bilder och berättelser bakom dessa, vi å vår sida delar berättelser och använder bilder bakom dessa, inte vice versa.

Men vi ska inte gå in på sociala mediers olikheter och framställande.

Det räcker med att konstatera att vi är helnöjda med vårt resultat där ute bland alla som skriver om Kreta och Grekland.

Många, många, många av dessa är oerhört duktiga, fantastiska och inspirerande och att få ha varit en del av detta sällskap har varit oerhört kul.

Nu siktar vi på att nå ut i andra kanaler på internet, och kanske vi ses där ute och kan återknyta kontakten där.

I hjärtat framöver...

Den tid då vi inte sitter på vår veranda eller lapar sol efter aktiva dagar, kommer spenderas framför ordbehandlaren ändå.

Det blir att samla på oss av denna resans alla texter som sammanställs som en slags Dagbok över vår prestation som nykomlingar under de förutsättningar vi förespråkat.

Under ca 1 år har vi arbetat på en bok som vi kommer ge ut via Amazon förlag.

Till en början som paperback men med siktet på att även ge ut i pocket.

En väldigt massa arbete att plöja igenom med research, även om det är vår egna berättelse.

Vi har fått frågan att skriva för en av Sveriges alla researrangörer som även har Grekland (Kreta) som destinationer i sina paket som gästskribent på deras blogg på hemsidan.

Om det finns utrymme för detta får tiden utvisa tids nog, nu gäller annat först.


Detta är bara några av de utmaningar vi förbereder oss på och som kräver att vi kan vara där fullt ut. Med bloggen som barlast i en redan halvfull ryggsäck, måste vi helt enkelt tömma ut denna på bästa sätt. Vi känner att bästa sätt att ge tillbaka till er läsare på är att avsluta med samma berättelse som en gång startade bloggen – Nämligen framtidstankar och känslor om det okända som väntar framför oss två.

Men, innan dess, Avslutar vi med det vi tycker lämpar sig som avslut denna gången...


Uti vår Hage

Uti vår Hage kommer även den ta ledigt på obestämd tid.

Det har varit ett sant nöje att dela med oss av tips och råd mellan oss och er följare.

Något som varit värdefullt, roligt och väldigt lärorikt.


Nu kommer det bli många lugna och sköna dagar här ute under morgonsolen som sakta smeker oss med sina varma solstrålar som kryper fram så sakta i Hagen och på Verandan.

Kvällarna kommer gå i god mat och dryckens tecken med vänner och inbjudna.

Nätterna kommer Mia sitta här och bli lika begeistrad över Kreta-nattens flora av djur och insekter.

Jag kommer fortsätta att ha uppvisningar med Stavros(kackerlackan) som envisas med att dyka upp då och då på dom mest olämpliga tiderna.


Det ska bli underbart att köra ner tillsammans med hundarna till stranden och ta dagen som den kommer utan deadline för nytt inlägg eller ha dåligt samvete för att ingen hänt, vilket är precis det vi längtar efter nu.

-För att fortsätta framåt, måste man lämna något bakom sig...”

Dagens badkar – Votsalaki

Detta blir sista på ”Dagens Badkar”, något vi hann börja med i bloggen som nytt tema. Det kommer bli en egen länk i menyn på bloggen så länge bloggen finns uppe och här kan ni ta del av det utbud som går att nå under dagen längs kusten mellan Koutsouras till Goudouras.

Vi måste avsluta med att ta upp något som utlovat, även om en del utgår så har vi klart Votsalaki för att läggas in i text, så här kommer vår ”Dagens Badkar – Votsalaki”.

Första intrycket av Votsalaki har flertalet av oss stött på när vi kört förbi Goudouras.

En strandremsa som ligger dolt nedanför kanten längs vägen med imponerande blå och turkosa nyanser som skiftar i vattnet. Här vindar ofta inland och detta gör att vattnet ofta är väldigt blått ljusblått i färgen, näst intill mjölkigt ljusblått.

Stranden är ett populärt ställe för lokala befolkningen och en hel del greker som kommer hit på sommaren. Många stannar här hela dagen med familjen, så har ni hittat en bra plats så behåll den. Sanden är fin och mjuk. Den går att bygga med om man har barn som har spann och spade med sig.

Stranden är lång och bitvis delas stranden av med stenbumlingar som separerar in i olika bitar, mest populär är den som vetter mot parkeringen.

Andra halvan nås enklast innan infarten, ca 250 meter längre bort (innan Goudouras).

Kan vara en bit att ta sig ner, men går med bra skor och vilja, annars är det alltid enklast att fortsätta biten fram och parkera, då har ni trappa ner till stranden ca 10 meter ifrån.

Stranden är långgrund, så lite större barn kan leka nära strandkanten.

Längre ut är det strömt men inte så djupt. Ca 30-40 meter ut blir det djupare, ca 2 meter.

Under uppsikt är detta en underbar strand för familjer som vill bort från solstolar och parasoller, men bibehålla sandstrandens lekvänlighet och samtidigt ha nära till vackert vatten.


Man kan beställa mat och dricka hit då närmaste servering ligger ca 500 meter bort inne i Goudouras, vilka flertalet av byns serveringsställen erbjuder utkörning.


Vad tycker vi?

Tillgänglighet:10 – Nära parkering. Trappa ner till stranden.

Strandtyp:9 – Sand, finmald grus på få platser.

Bottentyp: 9 – Sand.

Vatten: 9 – Långgrunt, Klart vackert vatten som skiftar i färg.

Snorkling:5 – Småfisk, Muräna, Sköldpadda.

Fiske:1 – Kastfiske (På hösten).

Fördelar:8 – Avsides men inte för öde. Nära Koutsouras (ca 500meter). Nackdelar: 8 – Inga direkta. Kan vara folktomt ibland.

Barnvänlighet:8 – Okej, Bra bad med uppsyn.

Förtäring/WC:4 – Nej. Extra för närheten till Goudouras (utkörning går att få hit).

Parkering: 9 – Ja, Stenigt men gott om plats. --------------

Betyg: 80 --------------

Hitta med Google Map här.


Veckans ”Prat i Kvadrat” och ”Hamburgertest Nr 1” - Utgår.

I inläggets bemärkelse – Irrelevant, och kommer förhoppningsvis hamna på Youtubekanalen.


Avslutningsvis

Tankar kring Bloggens framtid

Vi vill tacka er alla som integrerat med oss på facebook och tagit sig tid att ställa frågor och svara på inläggen som länkats i gruppen. Det är för er vi skriver och bloggar, så Tack alla!

Vi känner stor tilltro till att en dag fortsätta locka och florera med nya och spännande upplevelser som ett medelålderspar kan stöta på i en liten fiskeby på Kreta.

Om det så är på facebook eller vi andra kanaler, lovar vi att bjuda med er alla så gott vi kan.

Vi har tagit Timeout förr och då i ca 5 månader under pandemin.

Men vi valde att ta upp skrivandet och fortsätta förmedla kring våg vardag i Mackan.

Denna gången vet vi inte riktigt hur det känns?

Timeout:en var inte något vi inte kunde bestämma till hundra procent kring, det kan vi denna gången, Och ser få möjligheter till att lägga ner mer av den tid vi lagt på facebook.

Det var aldrig Facebook som var målet mer än att integrera med de som fanns där.

För er som gärna vill fortsätta integrera med oss, rekommenderar vi att titta in på vår ”hemma hos oss”-facebooksida där vi delar med oss från lite av vår vardag som inte hamnar i blogg eller i text, och är helt separerad från bloggen - Enkelbiljettkreta.se


Ni hittar Mia & Robbans Place här.


Glöm inte och Gilla Enkelbiljett / Kretabloggen´s Facebooksida och/eller prenumerera på vår Youtube kanal! - Ingen registrering krävs, bara klicka på ”SUBSCRIBE / PRENUMERERA”.

Ha det gott på er!

Var rädda om er och anhöriga.

Det finns bara en av dig.

Simma lugnt där ute i livets ocean!

På återseende!

Goa hälsningar! /Robban & Mia

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page