• Mia

Himmel & Helvete..

Uppdaterad: 15 jan 2019

Var ska jag börja?.. En dag upptäckte jag svart mögel i ett av rummen och det var droppar i taket i köket,


-Men vad fan är detta nu då?

Och golvet reser sig upp.

Har helt lossnat, som en våg att gå på, trots att vi inte vågade ta ett enda steg in i rummet. Fogar lossnar och klinkers spricker. När jag och Robban går hussyn ser vi även att det finns stora sprickor i väggarna.

Sprickor som inte fanns där när vi flyttade in.


-Huset håller på att rasa mer eller mindre, tror jag.

Golvet ger vika, taket verkar rasa in, fukten tar snart kål på oss...

vad ska vi göra?

-Vi måste ta oss här ifrån, nu!

...häng med på "äventyret":

Tio dagar senare sitter vi och tittar på tv i vardagsrummet när vi plötsligt hör ett stort ”knak” till ljud, ungefär som att någon tappat en tung sak i klinkergolv. Par sekunder senare, två ”knak” till!

Snabbt in i sovrummet och ser till vår förvåning att klinkergolvet vikt sig som en spets under sängen. Nu har golvet i andra rummet börjat ge med sig... Vi börjar se sprickor lite här och var, samt visar sig övermålning av föregående säsongs problem när färgen nu visar övermålade skavanker.


Följande dagar blir olidliga..

Problemet med värdar som inte bryr sig om kontakt mer än när pengarna ska in, är svåra att kommunicera med. Speciellt om man lovar och inte håller vad man lovat. Jag och Robban är alltid noga med att göra absolut allt rätt för oss även om det är tufft. Vi vet att man ser ner på sätt där man ljuger och inte kan stå vid sitt ord här på Kreta, så vi vill att man ska veta att vi är hederliga människor från Sverige.


Så, hur ska vi lösa detta tänker ni kanske? Jo, efter många olika dispyter kring hur vi är skuld till allt från fukt till mögel, är det som så att vår vän Yannis fick medla. Här kunde han även själv se vart problemet låg, dvs. misskötsel av deras hus, inte oss eller våra "vanor". Eller ovanor, i detta fallet.. Först handlade allt om att vi hade för varmt inomhus och inte vädrade ut. Trots att vi påpekade att kondens även finns i Svenska hem. Så var detta ingen nyhet för oss såklart. Därefter ville man inte förstå att det inte går att vädra i 10 timmar om dagen när det är blåst och vinter ute, t ex 8-9 grader med regn och vindbyar på 45 sek/m ute. Men, man försökte sig på allt förutom det riktiga problemet i huset – Mögel!

Robban filmade och dokumenterade i en vecka hur det var omöjligt att få upp värme i huset till mer än 15-16 grader. Om hur gardiner fladdrade och ljusen på borden blåstes ut pga. all vind som bara blåste rätt igenom överallt.

Yannis var vansinnig över att man förklarade bort sitt egna ansvar, och ville helt enkelt lämna över problemet på oss.

Robban var så vansinnig så att vi fick hålla honom fysiskt borta från de personer vilka representerade värden.

Då Robban kontaktade dom redan i början av December ang. mögel, valde man att ignorera honom och helt enkelt bara svara med att ”-Vad ska VI göra åt det?”. Man var mer intresserade över att få in pengar än att bemöta oss och lösa problem.

När vi gjorde klart att vi måste flytta, hånlog bara värden åt oss som om att vi inte skulle hitta något under vintern. Men, vi ville bara ha hans ord på att det var okej, och jag drev på honom så vi fick ett okej på att flytta ut när vi ville. Detta skulle man försöka ”inte minnas” senare, men då Yannis var med som vittne, gick inte den luringen.”Ferma House folket” Vad hände då med dessa underbara personer som lämnade mandariner på farstun? Jo, man hälsade inte ens. Och tro inte att man hade något över för svenskar? Inte alls! Svenskar, med norrmän, ”kan inte städa och har det smutsigt” hette det. Med dammsugning och moppning tre gånger i veckan här hemma pga. Djurhår, kan dom bara jämföra med sin egna städning med sopning av golv med en kvast från första världskriget.

Nä, Usch! För sånt folk.

Jag tar upp mer i mitt nästa blogginlägg..

Jakten kan börja – På allvar nu!..

Ut igen på lägenhets jakt 29/12, och -Wow!

Så nu iväg idag 30/12-2018 till den nya bostaden med flytt lasset. Så mycket hände såklart med värden och oss! Så därför ska vi lämna huset i Ferma.

Och detta problem visste de ju om såklart. Men vi kan inte flytta till Makrigialos förrän 1/4-2019 då det ska renoveras först.

Första lägenheten vi tittade på var jättefin, men liten och ingen tvättmaskin.

Och där fick man inte ha djur, där kan vi inte bo (ler stort). Men det kändes som att bo på hotell, med grannarna in-tittandes från balkongen.

Mindre bra.

Så till nästa lägenhet. Så fort vi kom fram kände vi -Jaaa! där vill vi bo! Samma storlek som här och tvättmaskin. Lägenheten ligger på markplan och runt huset ligger havet och en jätte stor gräsmatta att rasta hundarna på, vad mera kan man önska sig? Vi var där två gånger samma dag och tittade och kände båda gång er att det kommer bli super att bo med två sovrum, badrum med dusch och stort kök, öppen planlösning till vardagsrum och köket. Och en liten uteplats på baksidan som är inne, fast ändå ute.

Där alla som bor i huset antingen har en balkong eller som vi som bor längst ner, en uteplats istället, Toppen! De håller på att fixa med renovering i lägenheten så allt blir nytt och fint. Alla fönster är riktiga fönster, inte som i Ferma (sommarbostad). En riktig ytterdörr och inte en gammal trädörr som släpper in blåst och kyla som vi hade i Ferma.

Vi hittade en annan lägenhet i Koutsouras som vi ska bo i tre månader.

Så det blir många flyttningar. Huset har tre våningar med tre toaletter tre sovrum och kök med vardagsrum och fem stora balkonger, det bästa en takvåning med en jätte altan, -wow! Och allt du behöver i ett hem, Superskönt!
Sista veckorna i December har det hänt så mycket. Morgon kaffet med Lucky 18/12, hade fixat nytt hus till lill killen och han gillade det busade och grejade där inne och var så glad för han hade fått kokt kyckling till frukost. Jag älskar min vackra katt (vad jag nu inte visste var att detta var sista gången jag skulle få se honom igen..).

Våra vänner kom och hämtade oss klockan 11:00 Och in till Makrigialos. Där var det soligt och lite varmare, inte så blåsigt så jackan åkte av.

Kaffet smakade ljuvligt i solen på Stelios systers resturang - Alliotiko Taverna i Makrigialos.

Så ”back to makrigialos ”där vi alltid trivts bäst bland vänner och våra semesterbesök under alla år. Såklart åt vi en härlig middag senare och hade kul tillsammans

Vår julafton.. Vi lagade god mat och tittade på Kalle Anka såklart jag inte kan missa den. Om inte Kalle Anka hade varit på Tv hade jag inte känt att det var julafton, svårt när du ser turkost hav och solen skiner och det är 22 grader varmt, eller hur?

Ringde mamma och pratade med henne, allt var bara bra. Vår gran stod där och lyste i alla sina färger så jul känslan fanns där inne i mitt svenska hjärta. Jag tänkte på alla där hemma i Sverige och såg reklamen på tv om vårt julfirande, då kom den svenska känslan om hur vackert Sverige är. Inte konstigt, jag är ju Göteborgare. Så vi hade det mysigt och somnade sent in på natten. För Tomten kom även här till Kreta. För vår julklapp är ju att vara här i vårt paradis med allt vad det innebär.

Nyår...

31/12 Nyårsafton iväg på morgonen och städa huset i Ferma. Vi var klara sent. Och hem med all tvätt till vårt nya ställe.

Greja här och äta. Handla för imorgon den 1/1-2019 då är allt stängt. Iväg på nyårsfesten kl: 22:00 i Makrigialos. Firade och hade jätte trevligt med mat och kretensisk live musik hela natten till tidig morgon. Så nu har vi firat vårt första nyår i vårt älskade Kreta!


Mer om detta i nästa blogginlägg...

Ingen rast, ingen vila.. Hemma efter festen på morgonkvisten, sov några timmar sen iväg igen.

Firandet fortsätter hos våra bästa vänners familj, Katerinas föräldrars by - Papagiannades, ca 15 minuter utanför Makrigialos. Åt underbar mat och hade så mysigt, detta är livet. Nu trötta efter allt tråkigt som hänt i Ferma. Och trötta av allt roligt vi har varit med om, gött! Just nu känner vi bara att få lugn och ro. Men min kärlek och jag är vana vid att alltid få kämpa och vi ger aldrig upp för vi är starka och tror på allt vi gör och det gör vi tillsammans.

Mini´s valpar växer och mår bra. Mini kom varje dag till oss och fick mat, eftersom vi har godare mat. Valparna är tre veckor nu och de bor med sin mamma Mini i ett garage och jag vill inte störa henne ännu med att ta kort. Men dom är så söta. Mini visar mig sina två små underverk. Svart vita små tjejer har jag sett. Och jag hör dom när de bråkar med varandra, ni vet "valp blir sur" -ljudet. Dom är så vackra. Om jag skulle ta en av dom så skulle jag döpa henne till Kreta.

I skrivande stund har valparna öppnat sina ögon och är nu ca 4 veckor gamla.

Vår älskade katt.. Min älskade katt Lucky har jag inte sett sen morgonen den 18/12. Jag har gått runt på gatorna och letat och ropat efter honom, men inget.

Jag är så orolig för honom. Jag har frågat alla som bor här om de sett honom men ingen har sett något.

En del säger att han är ute och friar till snygga katt tjejer.

Eller, att Lucky blivit påkörd och är död.

Jag letar varje dag efter honom och varje kväll när jag ska sova tänker jag på honom, jag ser hans lilla ansikte framför mig.

Denna lilla katt som jag räddat från stora hundar och andra katter och människor som vill jaga bort honom. Han förlorade sitt ena öga när en hund bet honom och han har varit i slagsmål med katter, men jag har plåstrat om honom och det har läkt. Folk kör som galningar på denna vägen det vet jag, och har tänkt många gånger att en dag blir något påkört här. Känns jobbigt att inte veta vart Lucky är!

Och han skulle flytta med oss, så mitt hjärta gråter för min lilla kille.


Vi älskar alla våra utmaningar här på Kreta. Livet ska kännas, ja det gör det verkligen här. Ångrar vi oss? -Nääääää aldrig! Vi ser fram i mot vår flytt till Makrigialos så mycket nu. Vi planerar inför flytten, dit vi ska finns inget, inte ens ett glas så vi ska börja bygga vårt bo, så jäkla spännande. Tur vi köpte säng och soffa innan. Alla som vi känner bor ju där, så roligt och underbart ska det bli. Kiwi och Bullen rullar fortfarande.

Vi är lyckliga och så nöjda med vårt liv här, vi lever och kämpar med alla för och nackdelar. Fast jag tycker att det är mest fördelar faktisk.

Sista raderna Jag vill tacka min chef för ett mycket fint sms. Sånt är aldrig fel att få höra, Tack!

Tack alla som önskat oss - God Jul & Gott nytt år. Till min kollega och vän Caroline - Jag tänker på dig! Tack till er som ringt och visar att jag finns i ert hjärta - Kram!

Tack för att ni följer oss på bloggen och på vår facebook. Gott nytt år och god fortsättning.

Lite snålt med bilder, men vi lovar att lägga in lite fler i nästa blogginlägg.

Kändes viktigare och berätta om vad som hänt och har inte haft lust att ta bilder.

Nu är vi både trötta och nöjda.

Kramar /Mia #koutsouras #makrigialos #missingluckythecat #nystart

0 visningar

Partners / Support

Missa inga inlägg!
Information
Bloggen
Kategorier
enkelbiljettkreta.swish.small.png
  • White Facebook Icon