top of page
  • Skribentens bildRobban

Har ni två Separerat?

Uppdaterat: 7 dec. 2022

Jag kunde börjat detta inlägg som en början till en mindre genomtänkt sci-fi thriller.

Det har varit frågor om vi slutat blogga? Om vi separerat(?) Eller om något otäckt hänt oss båda, eftersom vi visat total frånvaro i över två månader.

Vi har även tagit oss tid att svara på frågor från våra följare angående att flytta utomlands.

Det kan läggas till, att även familj och vänner undrat vart vi håller hus. Och det har varit en del som hittat ut till oss på fika, mycket nyfikna. Även om vi varit lite hemlighetsfulla med dessa veckors anledning som ett hett diskussionsämne har vi varit ganska förtegna om vad som hänt. Det är positivt och absolut en omställning för oss, positiv och fylld med nya framtidsplaner. Men jag ska ta det från början... - Häng på, så kör vi vidare!

Sista dagen på jobb gav även tid till att njuta av utsikten...

Vaknar till en underbart klar morgon.

Hörde kaffets sista bubblande och kände aromen från en nybryggd kaffe som var på gång.

Mia hade vaknat innan mig och stigit upp för att mjukstarta denna förträffliga dag.

En dusch senare var jag redo för att fara iväg, ett litet lyckoknyte i magen kändes när jag konstaterade – Sista dagen på jobb!

Dagen gick som på räls.

Några farväl och även lite kramande hann det bli och strax efter 12.00 ringer jag hem för att meddela att jag är på väg. Jag och Mia skickar alltid ett hjärta till varandra på Messenger för att meddela att man är framme eller är på väg hem.

Idag ringde jag henne istället, glad i hågen och sa att jag var på väg hem redan nu.

Detta skulle firas med att jag och Mia fort som attans när jag kom hem, spurtade ner till stranden för att bada.

Efter några timmar i vattnet kom hungern och det blev till att ta oss hem och sätta igång grillen. Vädret var superskönt hela kvällen när vi satt ute och åt.

Vi tog en kaffe med avec till solens nedgång i horisonten och kvällen avslutades med en go film och god sömn till morgondagens första lediga dag tillsammans, På riktigt..

Noll tomtar på Loftet

Veckan efter tog jag ett Covidtest, mest för att se om säsongen skonat mig sista veckan.

Och glädjande nog för oss två, var det negativt. Vi skulle nu släppa sommarens sista farhågor och röra oss fritt och slippa oroa oss för att behöva låsa in oss en tid till.

Kommande månads tid gick åt att bara umgås tillsammans och bara vara ett tag.

Vi hade så kul när vi fixade i trädgården, rensade hemma och fick ordning på saker vi lagt på hyllan under sommarens hektiska tid. Vi såg till att se över fönster och dörrar, tätningar byttes och inte minst så förberedde vi oss på kommande kalla period.

Så det blev till att se över öppna spisen, fixa gnistskyddet och se över skorstenen.

Mitt i allt så fick vi Översvämning på WC då en kran sönder och fick bytas ut illa kvickt.

Mia hörde oljud från toaletten och trodde jag tog en dusch. När hon såg mig utanför WC sa hon att hon var tvungen att kolla. När hon sen öppnar och ser en vattenstråle med högt tryck spola ut över hela toaletten. Snabbt vrida om vattenkranen och stänga vattnet.

Löste det snabbt, men tur vi var hemma.

...Gamla slangar måste bytas ut. Tur vi var hemma när den brast.