top of page
  • Skribentens bildMia

Fika, Jordskalv & Spännande avslut på december.

Här händer det mycket just nu med allt möjligt runtomkring oss. I förra inlägget skrev jag att vi hade en annan lägenhet på gång. Men hyrestiden gällde endast för två år sa hon, och då kände vi direkt att det var inget för oss. Sen började leta nytt boende. Så vi tackade nej när vi fick reda på detta - Fortsätt att läsa...

Vår värd ringde oss för att hennes man var i Makrigialos och fixade med något.

Då sa hon att; -Om ni vill så kan han komma och hämta hyrespengar? -Javisst, sa vi.

Han kom in och såg då att vi hade flyttlådor överallt, han sa, -Jag hörde av min fru att ni letade nytt boende? Jo, det gör vi sa vi. Han såg bekymrad ut och förklaringen väntade inte.

Han frågade om vi trivdes med lägenheten och om allt beroende på att grannarnas jävla liv och om det var bara därför vi ville flytta. Vi förklarade om situationen och han förstod. Sen sa han -Jag ska prata med min fru.

Hans ansiktsuttryck sa att måttet nog var rågat.


Dagen efter ringde hon och sa att de pratat flera timmar om detta, hon och hennes man. Och att de hellre ville ha kvar oss för vi passar bättre in med de andra grannarna, eftersom de är likadana som oss, det vill säga - Tänker på att alla ska trivas. Dessutom behöver hon en lägenhet till sommaren för sig själv att bo i under dagarna hon är här med sitt lilla barn, som de fick nu i Oktober. Äntligen händer det något! Tänkte jag när hon pratade.

Kontenta? - Grannarna får till Mars på sig och hitta nytt!


Det är deras (värdens) beslut och inte vårt problem, för vi var beredda på att flytta. Jag förstår att det är dåligt för hennes företag att folk flyttar ut, främst på grund av allt stim hos grannarna, som inte kan visa hänsyn alls. Så nu blir det att de får flytta. Och jag tänker, -Usch! Hur ska grannarna ta detta?! Är det vi som ska få skulden?!? Jag säger bara att det inte är vi som bestämmer vem som ska flytta, det är Hyresvärdens beslut.


Äntligen ska jag och Robban få göra det till vårt. Som vi hade tänkt oss innan grannarna förstörde våra planer på ett fint hem. Såklart försvann känslan att fixa här hemma, så som de håller på - dag som natt. Men nu har känslan kommit tillbaka. Vi är så glada och nu vill vi satsa på vårt hem, igen. Förra årets boende var ju rent ut sagt -skit, om man jämför denna lägenheten. Visst är det inte perfekt men det är varmt under vintern och har havet och stranden bakom vårt hus.

Vi flyttade in hit i denna lägenheten 3 Mars - På min födelsedag i år.

Då var vi så glada att äntligen få bo i Makrigialos, med allt i närheten. Så nu är vi så glada och känner oss lugna att inte behöva flytta igen. För det är tufft att flytta runt och inte ha en fast plats i ett nytt land.


Takis Voula..

Ja som ni vet, älskar jag att sitta på mitt café – Takis, och njuta i lugn och ro med gott kaffe. Och med utsikten utanför, ser man folk och det är så mysigt. Trevlig familj som äger det. Dom har öppet året om, Superbra!

Sitter där ibland och laddar ner filmer från Netflix, eftersom vi inte har internet hemma just nu. Dom kommer ut och pratar med mig om allt möjligt. Det är så trevlig där. När min moster Anna var här och hälsade på oss, så var vi på Takis varje dag. Hon älskar Takis, det är hennes ställe säger hon.