• Robban

Första dagen i vårt nya liv

Uppdaterad: 19 apr 2018

Då har den dagen kommit. Dagen då allt känns osäkert, så stort, ... sååå spännande!Jeez!

Tycker det inte var så längesedan det var november 2016 och flyttlasset gick från Smyckegatan till Karneolgatan, från tvåplans etagelägenhet till ett litet rum på 12kvm.

Över ett år sedan, tiden går fort när man har kul heter det.


Resfeber? Nääää...

Det har varit, och är, en fantastisk resa innan allt hamnat på någorlunda plats. Alla saker man gjort så många gånger förr blir nu helt främmande och känns ibland som första gången.

Att inte ha koll är inte min grej, och Mia har alltid koll i kalendern men nu styrs vi av allt annat och måste låta allt ha sin egna lilla gång, oavsett hur lång tid det än tar.

En massa saker ska hamna på plats. Allt ifrån veterinär besök till att få utfärdat nya pass, bara väntetiden för pass är ca 2-3 månader i Göteborg på bokningshemsidan.

Vi fick ta en tid i Alingsås ca 45-50 minuters bilfärd från Göteborg och det blir till att hyra bil för att få pass i god tid, känns som hela staden ska resa i sommar och behöver förnya passet.

Har redan dragit i resväskorna nere i förrådet och min ligger uppfläkt på sovrumsgolvet med utspydda kläder. Kom på mig själv med att skriva listor - detta är ett säkert bevis på min otroliga ordning i ordning. Klarar inte av att lämna något åt slumpen så packlistan blir en del av "att göra" -listan, att göra listan blir en del av "att komma ihåg" -listan, och sen är det igång igen. Men, vad gör man inte för att koppla av!?

Just nu är det nån månad innan sista planet avgår ifrån Köpenhamn och familjens två fyrbenta krokodiler och tillika två håriga bajsmaskiner ska ut på upptäcktsfärd i Europa.


Hundbur & Flygresa

Något stressmoment har blivit själva hundbur och att få ha hunden med sig i kabinen. Alla har sina olika svar men än har vi fått olika besked - vilket är rätt? Det ser ut som att Nellie får åka med Mia i kabinen men att Vilma får åka i transport utrymmet i box. Inte kul! Inte alls!

Känner att det blir en lång dag för henne och stressfyllt. Alla skriver om att det går bra men vad gör man? Orolig och känns som man inte har koll - allt kan gå fel... eller? Kan det?...

IATA klassificerade hundburar ska det vara och trots detta känns ingen bur bra nog åt Vilma. Vad göra? Får lyssna på veterinären och hoppas på att Vilma kan få lugnande under resan.


“Då släpper vi fallskärmen för att fortsätta med glidflyg - ungefär så kan man jämföra det med, men som med alla berg- och dalbanor finns poängen där framme... i nästa backe...”

Hemlighetsmakeri

Nu känns allt hemlighetsmakeri så långt borta och känslan av att berätta för mycket som ger otur har legat som en tung blöt filt över oss. Vi har flyttat fram datum så många gånger att man säkert inte tror vi ska flytta så vi har valt att inte berätta något alls. Känns som att allt fler tror vi snackar strunt, inte minst barnen och arbetskollegerna. Nä, men nu kan vi iallafall tala om att planerna ligger så pass framskridna att "point of no return" har nåtts, dvs det som återstår mest handlar om praktiska saker och löses under tiden. Mest oroväckande är själva resan med hundarna och att hinna allt i tid. Sen så är det ju det här med att hålla budgeten, den i sin tur har ändrats fram och tillbaka men ska vara konsekvent just nu så nu återstår bara resten så att säga. Oro inför framtiden? Nja, inte mer än vad ni alla andra känner. Allt går med vilja och jävlaranamma - when the tough gets going - Då släpper vi fallskärmen för att fortsätta med glidflyg - ungefär så kan man jämföra det med, men som med alla berg- och dalbanor finns poängen där framme... i nästa backe...

Men nervösa är vi inte. Även om det är ett stort steg att ta för oss så är vi båda helt klara över vad detta betyder för oss, att detta inte bara är en dröm utan något vi måste göra för att få klarhet. Att oro inte alltid betyder något fel och okänt, att våga prova och misslyckas eller lyckas. Inget är skrivet i sten så allt har fått ta sin tid.


#letsgocrete #makrigialos #crete

0 visningar

Partners / Support

Missa inga inlägg!
Information
Bloggen
Kategorier
enkelbiljettkreta.swish.small.png
  • White Facebook Icon