• Mia

Korta kretensare och långa Mia..

Härlig söndags morgon Vaknade och fixade lite kaffe. Ut på terrassen, solen skiner och det är så varmt och skönt! Det är vår, jag känner det. Gråsparvarna sjunger i högan sky och solen riktigt bränner i mitt skinn, så härligt. Kan snart inte vänta längre, på att få gå i klänning och flip-flop igen. Jag kan gå i klänning och flip-flop nu idag, ska pröva.

Havet i Makrigialos i Februari lockar redan med sina turkosblå nyanser till bad och dopp...

Fattar liksom fortfarande inte i bland att jag bor här på Kreta. Jag är så nöjd och ryser av bara tanken att det verkligen är sant. Solen skiner och inte ens en vindpust ute så värmen ligger stilla runt omkring mig. Temperaturen i havet ligger +19C.

Så jag tror säkert någon blir lite badsugen nu när ni läser detta, eller hur?


Måste berätta vad en typisk grej jag gjort många gånger. Här kommer det, jag klär på mig som månaden är alltså februari är hemma i Sverige! Hahahaha, ni vet ju vad det är? -Halsduk, vantar och vinterjacka. Och när jag kommer ut så är ju detta helt fel klädsel! Men jag går vidare och börjar ta av mig vantarna, öppnar upp jackan rullar upp halsduken och börjar skratta, ner med alla vinter saker i fickorna. Lustigt hur hårt det sitter i mitt svenska blod.

Alla dessa varmare kläder passar bra då jag ska åka med Scootern Kiwi, vinden och regn kan ju faktiskt komma så då är det bra att hålla sig varm annars krävs det inga vinter kläder. Bor ju på Kreta. Undrar om det finns fler som är sugna på att flytta utomlands? Då undrar jag vart skulle ni flytta då? Och varför?

Att bo här på Kreta är så mycket annorlunda från Sverige. Allt är mycket lugnare och stressen finns inte förutom, nu kommer ni att skratta; -På Söndagarna är affärerna stängda här i Koutsouras - Har några gånger glömt av det och det är stressigt för en Göteborgare som är van vid att alltid kunna handla alla dagar i veckan.

Man spolar fortfarande inte ner toalettpapper. Det slänger du i en liten papperskorg med lock. Man vänjer sig, men i början glömde jag det hela tiden. Men, måste tillägga att; om du gör "tvåan" så gäller inte deras papperslag, då spolas det ner.


Hus byggs ju inte på samma sätt här som i Sverige, därför blir det kallare inomhus under vintern, men det är ju tacksamt för det är ju faktiskt sommar här i 10 månader. Då hade det ju varit katastrof om vi hade alltför täta lägenheter, eller hur! Det är ungefär som i Sverige med matkostnader, fast grönsaker och frukt är mycket billigare här och ett stort sortiment av härligheter.

Nu börjar resan till Sverige närma sig. Pratat med min chef. Så den biten är nästan klar, Bra! Det var roligt att prata med henne. Hon är en mycket glad och trevlig chef. Nu ska jag försöka få tag i biljetter till Göteborg i slutet på maj. En känsla blandad med sorg och glädje.

Såklart tänker jag, att det ska bli roligt att träffa mina vänner och kollegor och min kära mamma. Jag ska få känna de svenska lukterna som bara Sverige kan lukta, det ska bli underbart. Jag tänker åka ut till havet och dricka svenskt kaffe och röka en Prince Light med nån av mina vänner och snacka i timmar om allt.

När jag åker till Sverige, Gissa vad ska jag lukta på? Gran, jord, regnet, nyklippt gräs, tången vid havet, sjöarna och skogen. Nygjort svenskt kaffe.

Vad ska jag lyssna efter? Spårvagnen, tåget, fiskmåsar, koltrasten. Hahaha, jo, jag vet att det låter skumt för er. Men när man växt upp i stan är det vissa saker som fattas i ens vardag och man är van att cykla överallt och höra spårvagnen, vakna till fiskmåsarna och höra koltrasten. Och alla snackar svenska, -hahaha. Det ska bli mysigt.

Att börja jobba natt igen ska bli kul. Just nu tänker jag, shit det är ju inte så långt kvar innan jag ska lämna Kreta och min lilla familj Robban, Nellie och busiga Vilma. Men jag kommer att ringa Robban varje dag såklart annars går det inte.

Tänk att man ska lämna allt detta vackra snart. Snart sitter jag i planet högt där uppe på väg hem...

Post.. Nu flyttar vi ju snart till Makrigialos så då har vi nu bytt postkontor, bra och nära för oss sedan. Vi kan gå till posten, super bra! Jag kan tänka mig att Robban kommer att säga, älskling kan du skicka det till mig.

Tror att posten i Makrigialos får mycket att göra när jag åker till Sverige, haha.

Tänk på allt jag kommer packa ner i resväskan från Sverige som jag vill ha hit, ler.

Det gäller att ha bra bromsar här i Cowboyland. Det lilla postkontoret är lätt att missa..

Hår och hud.. I Sverige gick jag var tredje månad till frissan för att klippa mig och färga hårbotten. Här har jag inte varit hos någon frisör ännu. Så alltså 7 månader sedan jag var hos en frisör. Jag klipper och färgar mig själv och det funkar bra. Räknade ut vad jag har sparat på dessa månader 2500 kr. Jodå, det kostar att ligga på topp. Bättre att lägga pengarna på annat, visst är det skönt att gå till frissan och bli ompysslad och fixad så det tänker jag såklart göra nån gång. Har märkt att mitt hår inte är lika torrt som när jag bodde i Sverige, konstigt? Min hud är bättre inte så torr och har slutat med alla krämer. Jag hade eksem innan men det är puts väck. Det är precis som att man har ömsat skinn och fått ny som ormarna gör, skumt men bra.

Känslan av att tillhöra Kreta.. Det första du ser när du går ut på morgonen är alla vita hus och de vackra palmerna mixat med blommor runt om husen och havet, alltså ett paradis som om du tittar på en vacker tavla. Himlen är blå med några fjuttiga moln och solen skiner starkt.

Man hör alltid havet, det lugna kluckandet när vågorna slår upp på stranden och känner salt lukten. I allt detta hör du mopeder åka förbi och fågel sång.

Glada kretensare prata med varandra med en kaffe i handen. Alla hälsar glatt och frågar hur du mår? Om det skulle vara någon du känner som kör förbi tutar de alltid som en hälsning och det innebär att de tutas mycket här, mysigt.

Oavsett vad klockan är hör du alltid tuppen, för de flesta har ju höns och tuppar, så man får lite av varje känsla är jag på landet eller i stan. Nu bor vi ju annorlunda, mer centralt än när vi bodde på landet i Ferma Men tuppen följer med överallt så det spelar ingen roll vart du bor. Dessa vackra djur och deras mjuka läten från höns och tuppar,att höra det ger också ett lugn. Att promenera på stranden varje dag är det mest underbaraste som finns, och vi har det alldeles utanför snacka om lyx. Om ni funderar på att bo längre tid än vad hotellen kan erbjuda så finns ju det hus och större lägenheter att hyra. Just nu sitter jag i solen och njuter av livet som Kreta erbjuder mig, allt är lugnt och stilla.

1,60 cm En annan lustig grej är att de flesta kretensarna är väldigt korta och min längd är 1,60 så här är jag lång. När jag kramar om mina vänner, så är jag ofta ett huvud längre än de flesta här. Lite kul tycker jag eftersom jag alltid ansett mig själv vara ganska kortväxt.

Sista raderna.. Så livet här på Kreta är fortfarande underbart och våren närmar sig. Resan till Sverige blir av. Flytta ska vi också snart, Så jäkla gött! Och jag har blivit lång, hihihi. Tack för att ni vill vara med oss på vår resa om vårt nya liv på underbara Kreta. Och tack! för alla era fina kommentarer. Skickar er alla många goa kramar från en lång (1:60 cm) Göteborgare.


PS.

Vill ni skicka något till oss kan ni bara skicka ett meddelande på facebook/messenger.

Puss/ Mia

#enkelbiljettkreta #makrigialos #skahemochjobba #love4crete

0 visningar

Partners / Support

Missa inga inlägg!
Information
Bloggen
Kategorier
enkelbiljettkreta.swish.small.png
  • White Facebook Icon