top of page
  • Skribentens bildMia

Du och jag!

Uppdaterat: 4 aug. 2018

Äntligen är vi på G!

Kaffe och min Robban hos mig  på morsans balkong tittades över gården.

Nu känner jag hur mycket jag längtar efter vår tid, vårt Kreta. Vår dröm blir till verklighet efter alla dessa år vi pratat om detta. Vi gav aldrig upp. Man kan inte ge upp sin dröm.

Frukt smakar underbart i solen. Passar på att svalka fötterna medan Robban tramsar i vattnet :D

Arbetat 20 år inom vården på nattjänst. Ett mycket krävande arbete för kropp och själ. 

Har sagt upp min tjänst och det kändes så härligt. Jag tycker om att vara spontan i mitt liv men det är svårt när man är fast i ett schema och allt annat runt omkring, man är helt slut efter ett 10 timmars pass.

"När jag tänker på Kreta så känner jag allt det kommer tillbaka, känslan, lukten, cikadornas sång, mopparnas brummande och från restaurangers live musik - en underbar känsla av frihet. För Kreta är min och Robbans frihet. Vi lever och njuter tillsammans med folket."

Men när tröttheten kommer ikapp dej för att det är svårt att sova dagtid, och man kanske jobbar 5 nätter på en vecka, och sen vända dygnet och tillbaka efter 2 dagar igen till jobbet då jag fortfarande inte utvilad, då hamnar man i ett trötthets schema och jagar sömn.

Så nu är jag överlycklig att få gå vidare med vårt nya liv tillsammans med min underbara sambo Robban, och vi kan sova tillsammans utan att jag ska sticka iväg på kvällen och jobba natten. Ska bli grymt härligt att få njuta av oss tillsammans, Så adjö till nattarbete!

När jag tänker på Kreta så känner jag allt det kommer tillbaka, känslan, lukten, cikadornas sång, mopparnas brummande och från restaurangers live musik - en underbar känsla av frihet. För Kreta är min och Robbans frihet. Vi lever och njuter tillsammans med folket.

Och inte att förglömma att kretensarna är ett underbart folk. Varma, levande och vi känner en del för att vi rest mycket till Kreta.


Havet ändrar sina färger

Man vaknar tidigt och tar en skön promenad, solen börjar komma fram.

Allting luktar så gott av nytt liv. Går ner mot hamnen och sätter sig och tar fram sin goa frappe (kallt kaffe med is), kall och klar.

Krabborna på stranden springer super snabbt upp och ner i sanden. Och nu kommer solen och lägger sig över det vackra blå havet, och solen värmer så skönt - som att hon smeker oss. Havet ändrar sina färger solen värmer upp allt och det får liv även mig. Kan man börja dagen på ett mer underbart sätt? -Näää! -Detta är livet.

Jag bara längtar till vårt hus och fixa så det känns som vårt. 

Hundarna ska ju med oss, vår gamla Nellie, chihuahua snart 11 år. Vilma snart 3 år, hon är en blandras Chipin - Chihuahua/Pinscher, en ljuvlig och busig tjej. Henne får man många goa skratt av som ni senare får se i bloggen.

Det känns skönt att vi fick tag i ett boende där man får ha hund för man kan ju inte lämna dom - De är ju våra sladdbarn.

"Som svensk känns det mest som att alla är trötta och är piskade att gå till sitt arbete! Kretensarna arbetar också såklart och har det tufft, men de glömmer inte av att leva och njuta av livet."

Håller på hemma packar och slänger, handlar. Ja, det är fullt upp fortfarande, men det är värt allt....  

Min kära mamma stannar i Sverige hon orkar inte värmen. Kanske hon inte orkar med att bo med mig? -hihihi. Vi har ju snart bott hos henne i 2 år .. Ja det är inte så lätt alltid att bo hemma i sitt flickrum när man är 55. Men det var ändå kul att vara tillsammans innan vi åker iväg. Mamma tycker nog att det ska bli skönt att få bo ensam med sina rutiner men senare kommer det nog att kännas tomt för henne! Jag är så enormt redo att lämna allt här hemma - jag är nöjd och känner mig lycklig och vill bara iväg nu.


Det är många som inte trodde oss när vi sa att Kreta står på vår lista! Men det tar tid att göra en sådan här resa, ingenting gör sig själv. Massvis med samtal, pappersarbete, och inte nog med det, man måste ha pengar - och i Sverige är man inte rik.

Som svensk känns det mest som att alla är trötta och är piskade att gå till sitt arbete! Kretensarna arbetar också såklart och har det tufft, men de glömmer inte av att leva och njuta av livet.

Min fina Scooter! Snart ska vi ut på äventyr du och jag...

Hahahaha! Måste bara berätta;

- Mia 55+ ska börja köra vespa! - Vad jag är glad för det. Ska köpa en liten goding till mej så kul det ska bli! Cyklar idag överallt i Sverige. Så nu känns det så lyxigt att få köra istället för att trampa och kämpa sig fram. Hahahaha! Ta vespan till Lidl på Kreta, kul!


Snart ska jag vakna och titta ut från balkongen .... hm.... vad ska jag ha på mig?.....till garderoben - öppna.... Jo! klänning med flipflops (ett stort smil på mina läppar nu).

Kan ni känna min känsla? -Leva livet utan massvis med vinterkläder! Havet ligger 100 meter från vår bostad, inte långt till badet! Hm.... nåt negativt? ..... jo! myggorna dom älskar mig så dom får jag fightas med.. fast det är okej!

Mina natt kollegor har redan haft en liten fest för mig där alla hade med sig hemlagad mat

-Så gott! Jag fick ett guldhalsband med en blå sten i ett hänge. Det är Kretas färg... är så glad över denna fina present - Tack alla ni!

Ja just det min arbetsplats plus chefen ska avtacka mig på måndag, så berättar mera om vad som hände senare! Det blir trevligt ! 

Tack för att ni läser vår blogg, ha en fortsatt trevlig kväll .... vi ses! 

6 dagar kvar till vi reser, Så jäkla skönt , bara längtar nu!


Kram på er 

Mia

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page