top of page
  • Skribentens bildRobban

Dan före Dan – Ett litet Julmeddelande!

Då har det närmat sig Julafton även i lilla Kalo Nero!

Vi inleder årets sista månad med att liksom fira av vår sista månad tillsammans för i år.

Mia åker till Sverige i Januari, Robban blir kvar och ser över hem och husdjuren.

Naturligtvis firar vi julafton som vanligt, men det blir såklart lite extra firande med släkt och vänner i Januari här nere, tyvärr utan Mia i år också.

Vi vill såklart passa på att önska er alla, våra följare och läsare - En underbar Julafton!

Hoppas ni njuter ordentligt i julens mysiga atmosfär som bara julen har med sig.

Mia återkommer strax i dagarna innan nyår med sin fortsättning på sitt sista inlägg, och Robban ska uppdatera bloggen med nya intressanta länkar och information.

Så vi ses snart igen inför ett gemensamt härligt avslut på 2022.

Julstämning och Julkrubb...

Förra julafton hade Mia trollat upp julbordet med allt det vi ville ha, även en egen griljerad Julskinka. Efter julpyntande och diverse julmedleys i högtalarna, var det dags för vår årliga jul tillsammans med våra husdjur.


Vi brukar inte börja förrän sista veckan innan julafton, mest för att vi vill dra ut på stämningen och liksom längta lite extra. Det blir heller inget fusk innan med julgodis eller annat ”juligt”.

Denna julafton har vi inte tänkt oss dra på med mat eftersom det bara är vi två. Och vi kommer lägga mer fräs på kommande saker inför nästa år som ligger i planeringen.

Vad detta är får ni allt vänta på och suga på julkaramellen litet tag till.

”-Dofter av jul är dofter av barndom...”

Som enligt vår sedvanliga julafton, tänder vi öppna spisen redan på morgonen för att så sakta förbereda det sista. Till knastret i den öppna spisen kommer vi duka fram vår sparsamma men väl julinspirerande julmiddag.

Julsångerna på behaglig volym packar in stämningen i ett mjukt bomullsmummel med sång i bakgrunden, samtidigt som fräsandet av stekjärnet med köttbullarna ska ta plats.

CMORE är redan i pipeline och väntar på Kalle & Company på TVn.


Något som alltid måste finnas i vårt hem under julen är apelsiner med kryddnejlikor som vi hänger upp i rött silkesband i alla fönster. Det doftar så gott och är ett barndomsminne vi båda har. Dofter av jul är dofter av barndom.


Robban måste ha sitt julpynt och granen kommer inte upp och pyntas förrän dagen innan julafton. Något vi även har som tradition. I år kommer vi ha en timer på julgransbelysningen eftersom elpriserna kommer vara skyhöga annars. *Vi har redan julstjärnor som går på batterier vi laddar i sol-laddaren till utebelysningen runt om på verandan.


...Klappar som inte prasslar.

Då var det dags igen – Mia's biljett är bokad! Jättejobbigt.

Vi båda gick in i en dvala där vi kände oss både febriga och sjuka. Men vi insåg att det var för att vi båda hamnar i en förutbestämd längtan. Ungefär som att man förutsätter att det ska bli jobbigt. Vi vet att det kan uppstå situationer som är enormt jobbiga och trista, men vi har lärt oss och detta plockar vi fram och liksom övertygar varandra om – Att allt kommer gå fint i år.

Inga fler 3 månader som blev 11 månader, eller 4 månader som blev 8 månader.

Vi vet att detta är något vi måste, eller i vart fall är det viktigt att vi får igång.

Men bak i huvudet och i minnet ligger det alltid att världen idag är ostabil och man kan inte förutse vad som uppstår nästa månad? Nya farsoter? Nya krig? Vi får hoppas att omvärlden tar Jul och ser över vad som är viktigt för oss alla på planeten. Vi önskar vår planet en fridfull Jul i varje fall.

Nu ser vi framåt i vårt hem! Och detta året ska bli ännu bättre har vi två redan bestämt.

Inga fler önskemål eller nyårslöften utan bara Pang-Boom På rödbetan! - Ingen rast och ingen vila.

Nu ska vi ha enormt kul tillsammans dessa sista veckor och vi ska bara se framåt och längta efter varandra. Vi saknar alla er i Sverige och Mia hälsar er att ni snart ses igen i Januari!

Men, nu så drar vi igång julen här hemma i Kalo Nero och ser fram emot Jul & Nyår!

God Jul Önskar vi er alla!

Och på återseende inom några dagar då vi avslutar detta året tillsammans.