top of page
  • Skribentens bildMia

2020 - Nytt år, nya minnen och gamla återblickar.

Uppdaterat: 6 feb. 2020

Dagarna över julen var lugna. Vi gjorde så gott vi kunde, utan möjlighet till TV.

Och inget internet hade vi hemma heller. Sån tur att vi har Netflix där vi hade laddat ner gamla godingar, t ex: Maffiabröder med Robert De Niro och Flykten från Alcatraz med Clintan. Vi har tagit sköna promenader. Ätit gott. Suttit och planerat för året om vad vi ska spara till och köpa till vårt hem - Spännande! Denna vinter är vi ju hemma i vårt hem.


Jag kommer ihåg förra året, då flyttade vi från Ferma till Koutsouras. Det var inte så kul!

Kallt som bara den inomhus, och vi hade vatten i taket som rann längs väggarna.

Svartmögel i sovrummen. Klinkergolv i huset som reste sig. Spruckna fogar.

Och en hyresvärd som var vidrig.

Vi letade boende för fullt och till slut blev det i Koutsouras. Dyrt som poker, men vi hade inget val. Det var ju kallt där också, men det rann inte vatten i taken och golven stannade där de skulle ligga. Skämt åsido.

Vi firade nyår 2018 här i Makrigialos hos Stelios syster, Georgia, och på deras restaurang – Alliotiko. Det var så härligt kul, efter allt strul och bråk var det underbart med all god mat, live musik och dans, toppen. När vi väl flyttade hit till Makrigialos var vi så glada och nöjda. Jag minns min känsla att jag grät av lycka.


Ni som varit här i Mackan och missat Alliotiko kan jag varmt rekommendera deras meny då den är ny för varje dag. Man har sina traditionella rätter som ska vara här, men sen har man olika ”dagens” som man bara hittar om man kommer hit under dagen. Allt tillagas i köket och Stelios har numera börjat jobba med sin syster och det tycker vi är bra, för då är han hemma mycket mer. Sen så är det extra roligt att veta att familjen äntligen får jobba tillsammans som man önskat. Ni hittar Alliotiko's hemsida här, och deras facebook -sida här.

Man uppdaterar sin facebook nästan varje dag. Och speciellt om man har live uppträdanden och klassiska folkkvällar. Här firade vi nyårsafton även i år och kommer förmodligen fortsätta med som vår familjs tradition framöver - Ni får gärna komma ner hit och vara med såklart!Vi tar ofta promenader tillsammans.

Och jag bara njuter med min älskling. Havet ligger bakom vår lägenhet med sin vackra strand helt otroligt fantastiskt. Vi går här, tillsammans. Tar in allt och minns det vi kämpat mot för att nå hit till vår dröm. Om alla tester vi fått genomgå.

2019 har varit ett kämpigt år med massor av saker som inte gått som vi planerat.

Om jobb som försvann, om projekt som får skjutas fram i tiden. Men, vi är vana vid det innan vi flyttade ner hit. Vi ser fortfarande framåt och har massor av saker i siktet under 2020 som får vara lite provisoriskt innan vi vet helt hundra. Mycket av det som inte går i lås, handlar om andras påverkan och inte vår egen, så vi har andra vägar att gå mot våra nya mål.

Skam den som ger sig... Fortsättning följer...