top of page
  • Skribentens bildMia

14 dagar som Kretensare...

Då har våra första 14 dagar i paradiset gått.

Så mycket som hänt och så många intryck att ta in. Den värsta resfebern har lagt sig och kroppen är inställd på att det inte blir någon hemresa igen. Inget mer snegla på klockan och räkna dagar, aldrig igen...


Vatten, Lidl och kaffe....

Ordnat med kontrakt, nu är allt klart med boendet, gött. 

Vi älskar vårt krypin. Köpt lite stekpannor och lite annat smått och gott hem till köket. 

Nya större kaffemuggar, deras pyttesmå koppar till superstark kaffe är inget för en kaffedrickare från Göteborg (älskar kaffe).

På Lidl köpte vi massvis med vatten, en annan sak man tar föregivet hemma i Sverige - att ha drickbart vatten hemma i kranen. Inte här på Kreta, här måste köpa vatten. Såklart har vi vatten i kranen men inte 100% drickbart sådant.

Köpt krok till kökshandduken.Tavelram till vårt familjeträd (våra stora barn måste vi ha med oss iallafall på väggen). Dom har sina liv i Sverige ju, och vi har vårt här på Kreta.


"Robban och jag tittade på varandra och log "-Där är dom nya semesterfirarna vita och fina". Välkomna tänkte jag. Sen kom dom ner till stranden med sina barn och badringar."

Nu har vi varit här i över 14 dagar.

Som vi längtade "-Snart älskling ska vi åka till vårt paradis!" Och nu ska vi stanna här, en riktig WOW -upplevelse känner jag just nu!

Igår åkte vi till Vings hotell väntade in bussarna med turisterna som ska besöka vårt älskade hotell. Hörde de tala Göteborgska, Danska och Norska. Sån härlig känsla att se allas miner av lycka,nu är dom äntligen framme.

Vi gick ner till O.B.C. -stranden och hoppade i havet som var nästan tomt på turister (de hade åkt hem då torsdagar är hemresan och ditresan).

Tittade upp på hotellens balkonger och väntade på att de alla ska öppna terrass-dörrarna som på Sällskapsresan. -Alla ska ut och titta på utsikten.

Robban och jag tittade på varandra och log "-Där är dom nya semesterfirarna vita och fina". Välkomna tänkte jag. Sen kom dom ner till stranden med sina barn och badringar.

Barnen är överlyckliga äntligen får de bada. Härlig känsla som jag så väl känner igen. Stannade på restaurangen Obelix pizza och köpte lite mat. Robban tog en kall öl, jag tog kolsyrat vatten som jag älskar. Hörde att semesterfolket pratade om att de hade fått samma rum på hotellet som förra året (man kan önska det på hotellet). Alla som kommer till Makrigialos kommer tillbaka till ön. Om du är intresserad av att ta det lugnt och besöka hamnens restauranger och njuta är detta en plats för dej. Familjer åker hit för att det är underbart lugnt. 

Sen hem och åt på vår balkong. Tyst och stillsamt i skuggan. 

På kvällen tittade vi på Sällskapsresan för vi älskar den filmen med Lasse Åberg.

Om ni inte har sett Sällskapsresan så kolla på den!


Min kärlek har fyllt år 22/8.

Vi firade tillsammans och njöt av varandras sällskap med go mat och vin hemma.

Så härligt och inte nog med det, vi firade hemma på Kreta, hihihihi Mysigt!

Presenten är att få vara tillsammans på Kreta (även min).

Min morsa ringde Robban och gratulerade honom såklart. Hon berättade att dom saknade honom. Och så kom meddelanden på fejan (Facebook).

"Tänder lampan ut i köket hämtar kallt vatten och på väg in till sovrummet vad ser jag?"

Kackerlackan...

Jo just det. Stavros kackerlackan har besökt mig igen! Fast denna gången inomhus, vi vädrar under dagen det är då Stavros har kommit in.

Dax att sova.

Släckte ner trött efter sol och bad. Jaha då måste jag gå upp för jag blev super törstig, såklart! Tänder lampan ut i köket hämtar kallt vatten och på väg in till sovrummet vad ser jag? -Jo, Stavros skynda in i sovrummet! Då blev det livat här hemma! Jagade upp Robban. Den ska ut! Robban och jag jagade Stavros och tillslut fick sopat ut honom på balkongen!

-Yes, han är ute! Sen låg jag där och försökte sova, somnade mycket senare för jag låg och tänkte på min arbetskamrater och undrade hur dom har det på jobbet på natten..

För min del blir det inget nattarbete just nu, men man vet aldrig om jag besöker Sverige och jobbar lite plus träffar vänner och mamma.


Vilma passar på huset. Ingen obehörig kan smyga förbi obemärkt. Med sitt vakttorn har hon koll på allt ifrån människor, kaniner, katter och jätteäckliga flugor.

Hundarna.

Sitter på min stora härliga balkong den är ju som en halv lägenhet lyssnar på cikadornas sång och mina grannars snabba kretensiska tal, de pratar fort med mycket slang (svårt att förstå) men härligt.

Hundarna ligger raklånga och njuter av vinden som sveper in i deras päls.

De trivs här. Ett lugnt och skönt hundliv med många promenad stigar att sniffa in.

Hundarna lever ett mer avslappnat liv och dom njuter av varandra och blivit mera sammansvetsade, myser med varandra. Jag tror att hundarna har lugnat ner sig nu och följer med i samma takt som vi, -No stress.


Supermarket...cigaretter, öl och vin.

I deras supermarket och även på Lidl, finns det vin och öl att handla. Det gillar jag. 

Vin för 20 kr flaskan, deras eget vin som bönderna har odlat, av sina lokala druvor, och det är så gott.

Öl finns det gott om och ganska billigt. Läsken är också billig.

Cigg kostar 42 kr här bättre än 67 kr i Sverige.

Frukt och grönsaker är billigt och mycket godare än i Sverige.

Det finns allt möjligt så du kommer inte att sakna något..godis i alla de former, nötter ja det finns allt.Vi har det bra här! 

Människorna här lever efter värmen, alltså -No stress! Det är en sak jag älskar här på Kreta, det stora lugnet. Det tar lite tid att vänja sig men det är underbart. Folk går lugnt över gatorna, bilarna får vänta! Parkeringarna ska vi inte tala om. Svensken hade fått en jäkla psykbryt.

De parkerar på vägarna och ställer sig där man inte förväntar sig att de ska stå en bil, mitt i en sväng.... 

Så är det här.


Jobb....

Comhem och Boxer.

Tyvärr ligger deras kontor i Chania så det blev inget, för kan inte pendla från Ferma till Chania, fyra timmar dit och fyra timmar hem varje dag. Synd för det hade varit kul eftersom vi är Svenskar och gillar att snacka med människor. Ska kolla runt lite på de stora hotellen kanske jag lyckas få nåt där.

Vi får se....

Idag åkte vi till vårt ställe Maria lagun. Då såg vi stora krabbor jag menar STORA. Coolt!

Jag älskar naturen här. Sen såg vi deras stora Gåsgamar som seglade på den blåa himlen. 

Gåsgamen är en mycket stor fågel med en längd på 95–110 centimeter, ett vingspann på 235–270 centimeter och väger sex till 13 kilogram - Fantastisk fågel!

Det var varmt idag på stranden och ingen vind alls, gött.

Det är där vi pratar hela tiden om allt, vad händer? vad gör vi? Våra idéer väcks till liv. Det är helt fantastiskt just där i vår lagun. Själen och sinnet växer och vi bara är helt själva, inga folk alls. Privatlivets gåva ensamma i paradiset.

Vi har haft en bra vecka. Nu är det helg så vi får se vad som händer här näst.

Vill tillägga att jag skickar många varma Kreta kramar till er alla som följer oss på vår blogg, Tack!


Tänker på er i Sverige nu är det bara fyra månader kvar till Julafton.

Ska bli kul att visa er vår vinter här på Kreta. 

Skriver snart. Puss och kram

/Mia


#enkelbiljettkreta #LetsGoCrete #Ferma #monikapsa #ving #sällskapsresan #obelixpizza


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page